dinsdag 21 juni 2011

Bestuurlijke dwaling

Je zou je toch de ogen uit de kop schamen als zelfs het buitenland zich kritisch uitlaat over de afbraak van cultuur die je teweegbrengt?
Hoelang zal het nog duren voordat het buitenland kritische geluiden laat horen over het schandalig hard korten op geestelijk- en lichamelijk gehandicapten (we noemen het maar op deze vervelende wijze zodat ook Henk en Ingrid het begrijpen) of het uitblijven van een handtekening onder de VN-verklaring van universele rechten van mensen met een beperking? Hoe lang nog voordat men in het buitenland schande zal spreken over een land dat weliswaar zijn huishoudboekje op orde heeft, maar daarbij koste wat kost de voorzieningen en basale rechten van iedereen die economisch niet interessant is heeft wegbezuinigd? Niet lang meer dunkt ons.

Voor nu komen de eerste binnenlandse tegengeluiden op de nieuwe brief van de minister over de voortgang van 'passend onderwijs' (lees hier, hier en hier), waarin de minister opnieuw glasharde leugens verkondigt wanneer zij zegt geen alternatieven te hebben gezien of gehoord.
Ja mevrouw van Bijsterveldt, met je kop in het zand gaat inderdaad een boel aan je voorbij. Dat daarbij ook het verstand niet meer optimaal werkt is evident.
We wijzen in dit kader hier graag nog maar eens op een van de mooie alternatieven die we hier de revue hebben laten passeren, het alternatief van de KBO
En verder heeft natuurlijk de Evaluatiecommissie Passend Onderwijs (ECPO), die nota bene de minister adviseert de nodige kanttekeningen geplaatst vanwaaruit tot heel andere alternatieven gekomen kan worden.

De Algemene Onderwijsbond verwijst onder meer naar deze kanttekeningen in hun artikel "
AOb: doorzetten plannen passend onderwijs bestuurlijke dwaling waarin zij stelling neemt tegen de (dom-)koppige vasthoudendheid van de minister en haar fluisteraars op het ministerie.

"Door deze ondoordachte plannen worden niet alleen de meest zwakke kinderen getroffen. Alle leerlingen worden de dupe doordat ook het reguliere onderwijs de klappen moet opvangen." besluit bestuurslid Liesbeth Verheggen. Tevens hekelt zij het feit dat de minister weinig op heeft met de praktijk: "Van Bijsterveldt koerst vooral aan op inrichting van het stelsel van boven af. Begeleiders en leraren spelen een bijrol in haar verhaal. Dat is bijzonder vreemd: juist de mensen die weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat, moet je bij dit soort verstrekkende plannen een prominente rol geven. Het zal wel voortkomen uit het besef dat er onder het onderwijspersoneel geen draagvlak is voor de kabinetsvisie op het passend onderwijs."

Ja natuurlijk, we hebben het al eerder gezien, de regeercoalitie met gedoogpartner(s) houden niet zo van mensen die het niet met hen eens zijn, die worden het liefst monddood gemaakt, op een zijspoor gezet of (de hobby van Ton Elias) tot en met geschoffeerd.

Hoe lang nog tot men in het buitenland zich afvraagt wat er is gebeurd in dat land van tolerantie en gezond verstand, in dat land van vrije meningsuiting en dialoog en kritische vragen stellen gaat over die bananenrepubliek boven België, waar ministers mogen liegen en bedriegen, en de minister-president halve waarheden acceptabel vindt?

Niet lang meer denken wij.

1 opmerking:

  1. Ik hoop ook niet lang meer.
    Ik wens jullie heel veel sterkte toe vandaag in Den Haag en jullie zijn kanjers!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen