zondag 27 februari 2011

Uitgestoken hand

Het is dat wij van wijzijnverbijsterd maar éénmaal een "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" aan een partij toekennen, want anders hadden we het met volle overtuiging nogmaals gedaan.

Hieronder enkele delen uit de toespraak die CU-leider André Rouvoet gisteren hield in Veenendaal. In deze toespraak maakte hij zich hard voor de allerzwaksten die momenteel aangepakt worden door kabinet Rutte, maar kenschetste hij meteen Rutte c.s. op een zeer rake wijze als een minderheidsregering die moedwillig niet wil luisteren naar de samenleving.

"Wat mij tegen de borst stuit is dat premier Rutte vorige week de uitgestoken hand van de oppositie heeft genegeerd.
Wij hebben aangeboden de omstreden bezuinigingen op het passend onderwijs te vervangen voor andere. Dat was niet alleen een uitgestoken hand van de oppositie, maar ook van de samenleving.
De leerkrachten juichten op mijn voorstel om van een prestatiebeloning af te zien en zo de bezuinigingen op zorgleerlingen te voorkomen.
Rutte, sla die hand van de samenleving niet af! Je bent premier van een minderheidskabinet, laten we zaken doen. Het is een gemiste kans als je de hand niet aanpakt.".


Lees hier de rest van de gedreven toespraak.

Stempel "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd"

Ton houdt er niet van, dat hebben we al begrepen. Er wordt volgens Ton al veel te veel gelabeld in dit land met alle gevolgen van dien: een explosieve groei van kinderen met het syndroom van Down, Marfan, Fragiele X, enz., verder een spectaculaire groei van kinderen met een IQ lager dan 55, te gemakkelijk als blind of doof of als spastisch geëtiketeerde leerlingen. Ton heeft er genoeg van!
En daarbij ook nog eens ouders en leerkrachten die voortdurend de boel beduvelen en nu ook nog eens indoctrinerende scholen!

Enfin, alle hersenspinsels van Ton ten spijt hebben wij van wijzijnverbijsterd besloten het woordelijk "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" toch maar te voorzien van een grafisch etiket, label of stempel.

Tot nu toe hebben al vier partijen dit stempel mogen ontvangen met het oog op 2 maart aanstaande: de PvdA, de ChristenUnie, de Socialistische Parij (SP) en D66.
Bij deze dus allemaal:

We schofferen verder

Ach, schoffeer er nog maar even op los. "MdV" staat voor "mevrouw de voorzitter", de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Dat is toch een eerbiedwaardig instituut. Daar worden door niemand minder dan Ton Elias zinnen uitgesproken die eigenlijk hemeltergend zijn, en die helemaal niet kunnen.

In de serie "van horen zeggen" oftewel: "ik zeg gewoon dat iemand ('iemand uit de ambulante begeleidingshoek') zegt dat....."
De ambulant begeleiders staan inderdaad in de hoek. Daar zijn ze in gezet door dit kabinet. Als het aan dit kabinet ligt komen ze voorlopig ook niet meer uit die hoek. Dan heeft er "iemand" dit gezegd, lees mee:
"Nou mevrouw de voorzitter, ik verzin dit niet, ik citeer". Dit klinkt net als het jongetje dat met de hand in de droppot betrapt wordt en dan zegt: "meneer, ik heb geen dropje gepakt, ik krijg er eentje".

Het is zo makkelijk om dit soort dingen te roepen.

En het kan allemaal maar, want als je in de Tweede Kamer zit, dan spreek je nou eenmaal de waarheid.

Voor 2 maart (deel 3)

Wij van wijzijnverbijsterd nemen onze lezers serieus. Wij zijn er daarbij van overtuigd dat zij zeer wel in staat zijn om een eigen mening te vormen. Wat Ton met de leugenachtige tong ook beweert. En daarbij laten wij ons natuurlijk ook niet de mond snoeren door deze blaaskaak, die werkelijk niet weet waar hij het over heeft.
Vandaar het vierde deel van ons stemadvies.

Eerder gaven wij al aan dat een stem op PvdA, CU en SP volgende week woensdag 2 maart kan helpen om de schandalige plannen van deze regering te blokkeren.
Nu voegen wij daar een vierde alternatief aan toe (er volgen nog meer!).

Een citaat van Boris van der Ham, te vinden op de website van D'66, de partij die zich telkens hard maakt voor onderwijs als motor van de samenleving:

"Van Bijsterveldt wil 300 miljoen bezuinigen op passend onderwijs, terwijl er nog geen zicht is op de werkelijke omvang van ‘onterechte’ zorgleerlingen.
De minister verraadt daarmee dat het haar dus niet om de inhoud te doen is, maar om een botte bezuiniging.
Op leerlingen met lichamelijke en geestelijke handicaps en gedragsproblemen, die de extra zorg juist nodig hebben. Docenten die zich willen bijscholen om deze leerlingen te begeleiden worden ontmoedigd door de bevriezing van de salarissen. Daarbij wordt eveneens fors bezuinigd op de jeugdzorg en op achterstandsscholen.
De minister dendert met een bulldozer door een veld met de kwetsbaarste leerlingen.”
.

Het moge duidelijk zijn dat ook D'66 van ons van wijzijnverbijsterd het "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" kenmerk opgeplakt krijgt.
Zeker wanneer ook fractieleider Alexander Pechtold het zo mooi verwoordt als hieronder:
"Bezuinigen op passend onderwijs is bezuinigen op beschaving!"

Het CDA heeft verdriet (UPDATE!)

Kijk, zo doen we dat bij het CDA. Ben je kritisch en realistisch?? Weg ermee. Dan zorg je er toch gewoon, gelijk in Oost-Duitsland in vervlogen tijden dat iemand niet meer te horen is. Werden de mensen in het voormalige Oostblok vroeger monddood gemaakt door ze naar Siberië te sturen, tegenwoordig haalt het CDA gewoon je website uit de lucht.

"Wegens technische problemen" staat er dan in een persbericht.

CDA: afgekeurd wegens foute praktijken

En thuis bij het CDA(III)

Hoezo niet goed begrepen?

- ze pakken de allerzwaksten in de samenleving
- ze ontnemen gehandicapten hun kans op een plek in de samenleving
- ze bezuinigen glashard 300 miljoen op het speciaal onderwijs
- ze weigeren te luisteren naar alternatieven voor de bezuinigingen
- ze staan niet open voor enige kritiek
- ze sturen meer dan 6000 professionals naar huis
- ze gooien honderden miljoenen aan expertise in de vuilnisbak
- ze zetten alle so en vso-leerlingen bij het grofvuil.

Hoezo niet goed begrepen, ik heb het WEL goed begrepen.