zaterdag 26 februari 2011

"Lachu" met clown Ton

Dat er wat te lachen valt met onze Ton met de bon ton, Ton Elias, hebben we de afgelopen weken wel aangetoond.

We hebben ook al gezien dat hij een paar bedrijfjes heeft waar hij zijn naam aan heeft gegeven. Wat we nog niet wisten is dat Ton ook bijbeunt als clown.

Wij van wijzijnverbijsterd hebben de hand gelegd op originele beelden. Op deze beelden is te zien hoe Ton zijn mede tweede kamerleden entertaint met zogenaamde informatie over passend onderwijs. Het is hilarisch om te zien hoe zijn grappen aanslaan en hoe er om gelachen wordt.

Vooral onze eerste minister krijgt het bijna te kwaad.

Een echt staaltje entertainment met echte humor, een kant die we nog niet kenden van Ton.


Voor 2 maart (deel 2)

Ondertussen hebben wij van wijzijnverbijsterd met het oog op de aanstaande verkiezingen (indirect voor de Eerste Kamer) al tweemaal een stempel "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" kunnen uitdelen.

Wanneer u de bezuinigingen op het passend onderwijs, speciaal onderwijs en het onderwijs in het algemeen wilt tegenhouden en zelfs investeringen verlangt zijn er naast de, al goedgekeurde PvdA en CU, natuurlijk nog meer alternatieven. Voor onze kinderen en voor onze kindskinderen.

Zo is daar bijvoorbeeld Emile Roemer, fractieleider van de SP én ervaringsdeskundige:'Als leraar weet ik hoe belangrijk het is dat leerlingen de aandacht krijgen die ze verdienen. Dit kabinet bezuinigt de begeleiding van leerlingen die net wat meer aandacht nodig hebben weg. Dat is funest voor die leerling, maar ook voor de rest van de klas en de leraar die voor de groep staat’.

Het zal duidelijk zijn: ook de SP ontvangt van ons dubbel en dwars het stempel "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd".
Waarschijnlijk wordt Ton met de leugenachtige tong weer boos (hij begint steeds meer op die andere voortdurende boze PVV-meneer te lijken) om deze vorm van indoctrinatie, er van uitgaande dat u niet bij machte zult zijn zelf een oordeel te vellen.
Volgens ons is het propaganderen van naastenliefde, solidariteit en strijdbaarheid voor de zwakkeren zo verkeerd nog niet en daarom, om u dan nog een beetje verder te indoctrineren, hier ook nog het prachtige SP-campagnefilmpje in de vorm van een "kreeftdicht".

Het CDA heeft verdriet

"Pap, ik vind jou NIET lief". Dat kan een 5-jarige roepen tegen zijn vader als die iets gedaan heeft wat de kleine niet leuk vindt. Dat kan bijvoorbeeld "hup Ajax" roepen zijn als de kleine voor het eerst in zijn nieuwe Feyenoord-shirt de trap af komt.

In de echte mensenwereld komt zoiets ook wel eens voor. Bijvoorbeeld als een lid van het CDA vindt dat de partij het zo bont maakt dat hij de kiezers adviseert om NIET op zijn eigen partij te stemmen.

De vader uit de eerste alinea kan er natuurlijk op verschillende manieren mee omgaan. Je kan er om lachen, maar je kan er ook boos om worden en roepen "maar ik ben wel lief".

Dat laatste doet het CDA, of eigenlijk het ADA in de onderstaande reactie. En hoe harder je dan roept, hoe meer je eigenlijk aangeeft dat je het er ook wel mee eens bent.


Daarom: vooral roepen. Hoe harder, hoe minder stemmen.

Ongelofelijk! (Lies, lies, lies) (deel 2)

Ja, we hadden u al gewaarschuwd we zijn nog niet klaar met onze Ton met de dubbele, of beter de leugenachtige tong.

Zoals we al hebben geschreven heeft Ton eindelijk iemand gevonden die het met hem eens is!
Hij schrijft op een nieuwe webpagina dat hij "vele boze reacties uit het onderwijs" krijgt, maar dat hij nu een reactie (lees wel: één) heeft ontvangen die hij ons niet wil onthouden. Een afdelingsleider van vwo 5 en 6 (wie en waar krijgen we niet te lezen) steekt Ton een hart onder de riem.

De grote onbekende heeft namelijk ervaren dat er een ontzettend grote groep havo- en vwo-leerlingen misbruik maken van het 'rugzakje'."Vorig jaar had ik tijdens de schoolexamens zoveel dyslecten, aspergers, ADHD'ers enz. van vwo-5&6 in het daarvoor speciaal georganiseerde toetslokaal dat er een tweede lokaal bij moest komen!" schrijft onze afdelingsleider.
Een stuk verder vervolgt de (nog steeds onbekende afdelingsleider) "Misschien is het goed om duidelijk te maken dat het kabinet Rutte natuurlijk niet gaat bezuinigen op de broodnodige 'rugzakjes' van (Cohens) zwakkeren in de samenleving, maar op de onterecht toegekende 'rugzakjes' van kansrijke kinderen die boven hun niveau zitten op havo of vwo! Hierboven staan daarom een aantal concrete voorbeelden die dan genoemd kunnen worden".

Ho, stop, wacht even.

Ongelofelijk! (Lies, lies, lies) (deel 1)

Ja, ook wij van wijzijnverbijsterd worden er moe van. Maar we kunnen er gewoon niet omheen. Wanneer een kamerlid zo vaak glashard liegt en bedriegt moeten we wel.

Ik vraag het u (en deze keer niet politiek correct maar gewoon het beestje bij de naam noemend): "IS TON ELIAS NIET GEWOON EEN PATHOLOGISCHE LEUGENAAR? EN VERDIENT HIJ HET WEL OM IN DE TWEEDE KAMER TE ZITTEN?". Zo dat is er uit.

Wat is er nu weer aan de hand, hoor ik u al denken.

Wel nu, let op. Ton met de dubbele tong krijgt veel brieven, emails, noem maar op. Dat weten niet alleen wij door alle mails die wij doorgestuurd krijgen, maar Ton zegt het ook zelf: "dezer dagen ontvang ik vele boze reacties uit het onderwijs".

Toevallig heb ik gisteren ook het automatisch gegenereerde antwoord op deze boze reacties gelezen. Het leuke en doorzichtige was dat Ton schreef dat hij alle email en brieven las en vervolgens aanhief met "dank voor uw opmerking/vraag/ongeruste reactie" (of iets in die stijl), met andere woorden: streep door wat niet van toepassing is. Hè, hij heeft de reactie toch gelezen, hij weet dan toch waar hij op reageert?

Enfin, even verderop spreekt hij over de "explosieve groei van passend onderwijs".

Eh, wat? Groeit het passend onderwijs?

Kromme gangen gaan

Tja, de naam zegt het al: de Krom.

Paul de Krom mag zich tegenwoordig staatssecretaris van sociale zaken noemen en heeft al binnen een half jaar al heel wat wat recht is krom gepraat.

Wij van wijzijnverbijsterd maken ons op dit blog natuurlijk boos over alle bezuinigingen op het (speciaal) passend onderwijs maar kijken ook vooruit.
Zo zien wij bijvoorbeeld dat veel van onze leerlingen heel slinks van hun zelfstandig bestaansrecht worden ontnomen.
Feit is namelijk dat veel van onze leerlingen na hun schoolcarrière (rond 18-20 jaar) volgens uitstroomprofielen terecht komen in de dagbesteding of begeleid werk, uitzonderingen daargelaten.

Nu hebben Rutte en zijn 40 rovers natuurlijk weinig op met een ieder die niets tot weinig bijdraagt tot het landelijk vermogen dat zij dan weer stukgooien aan JSF's, bonnen schrijven in Afghanistan (niet voor de mensen aldaar maar om de neoliberale vriendjes in de US te vriend houden), een paar autowegen waarop men met de SUV of cabrio 130 mag scheuren en de belastingvoordelen voor omgevallen topmanagers in huizen van boven het miljoen ….. .
Alles en iedereen die ziek, oud of gehandicapt is zal gewoon moeten werken tot ze er bij neervallen, ongeacht of zij daar wel geheel toe in staat zijn.

Actie in Veenendaal vandaag !!!!

Ben je in de buurt: kom dan even langs en laat jullie horen!

Onderstaand bericht ontvingen wij via info@wijzijnverbijsterd.nl

Hallo,
Vond net jullie website. HEEL goed.
Meteen getweet: Bezuinigen op onderwijs is prima (dat kan nog veel slimmer), maar NIET op het #passendonderwijs. Bezoek http://www.wijzijnverbijsterd.nl/
Op de korte termijn: Andre Rouvoet (CU) twitterde gisteren:
Morgen ben ik (Rouvoet dus) in Veenendaal bij een actie rond #passendonderwijs! We geven niet op! De EK [Eerste Kamer; red.] is er ook nog... #2maart
Het is om 14.30 op de Markt in Veenendaal.
Alle info is te verkrijgen bij @Bladzeide (Johan Blad).

Lijkt me echt iets om op jullie site te zetten.
Groeten en veel succes,
H. van G. (van kind in Cluster 3 onderwijs: Maartenschool, Nijmegen)


Bij deze dus:
vandaag actie in Veenendaal om 14.30.

En u begrijpt: ook de CU heeft inmiddels ons stempel (of voor Ton: het 'vlekje') "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" verdiend, wat betreft haar stellingname met betrekking tot de bezuinigingen op passend onderwijs. En de komende dagen delen we nog meer stempels uit.

Heeft Ton weer wat te vragen aan de minister ;)