zondag 20 februari 2011

Hyves.....

In 1 middag en in 1 avond hebben 187 mensen zich aangesloten op onze Hyves.
Mooi resultaat ! En triest tegelijkertijd dat het nodig is.....
Als je nog wilt aanmelden dan kan dat hier:

Ton van de bon ton

Vruegah was alles beetah.

Dat zeggen ze soms; vroeger was alles beter. Als je wilt weten hoe het vroeger was, of als je vroeger wilt vergelijken met nu, dan moet je wel je klassiekers kennen.
Nog sterker: stel, je bent Tweede Kamerlid. De Tweede Kamer is een ijkpunt in Nederland, daar gebeurt het, een historisch "landmark", "the place to be".

Als je het dan via de verzekeringen en Den Haag vandaag eindelijk tot in die Tweede Kamer hebt geschopt, ben je eindelijk het mannetje. Je moet dan af en toe laten weten dat je gestudeerd hebt. Economie-B of zo, of journalistiek. In ieder geval geen geschiedenis, want dat is een vak voor watjes.

Als je dan in een voor heel veel mensen belangrijk debat, over passend onderwijs of zo, iets mag zeggen dan ben je natuurlijk zenuwachtig, of dom. Onze Ton met de bon ton is natuurlijk niet zenuwachtig. Daar is hij teveel zwaargewicht voor. Daarom zal het wel dom zijn. Waarom? luister maar naar het filmpje. Om maar te zeggen: luistert en huivert, heel bijzonder!!

Mark Rutte liegt keihard ... what's new?

Natuurlijk zitten wij van wijzijnverbijsterd onze Mark, Ton en Marja flink op de huid als het gaat om jokken (en eigenlijk is het gewoonweg glashard liegen) over cijfers en andere zaken met betrekking tot het passend onderwijs en speciaal onderwijs.

Mensen in het pluche neigen nog wel eens naar een zogenaamde "white lie" (leugentje om bestwil) maar onze VVD en CDA clubleden maken het vaak wel erg bont, en dan neigt het natuurlijk naar gewoon pathologisch liegen.
En meertijds is er inderdaad sprake van MOEDWILLIGE leugens en bedrog.

Over gedoogpartner PVV hebben we het dan nog niet eens, en dat gaan we ook niet doen, omdat Blogger grenzen stelt aan de lengte van berichtgeving.

Maar, wie schetst onze verbazing, jongetje Mark liegt de laatste tijd over alles wat los en vast zit.
Lees het bericht op de site van de NOS er maar even op na.
Zelfs over het speerpunt van de VVD tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten ("130 km op de snelweg"!) liegt jongetje Rutte gewoon over van alles.
Dom?
Dommer is dat hij liegt over zaken die gewoon te controleren zijn. Een liegende premier. Het lijkt Italië wel.

Budget voor de toekomst


In het debat in de tweede kamer roept Ton Elias (ongeleid projectiel en blaaskaak van de VVD, in zijn vrije tijd staat hij in de Efteling; hier.....) dat Nederland GEEN asociaal land is. Daar verschillen de meningen over. Jaarlijks emigreren er 100.000 mensen uit dit prachtige land omdat het ze te asociaal wordt, en deze regering werkt daar echt niet aan mee.

Hij zegt dat er jaarlijks 1,2 miljard euro beschikbaar blijft voor speciaal onderwijs. Dat is mooi, WANT HET KOST NU OOK 1,2 MILJARD.
Ach, een sommetje leert ons dat er na de bezuinigingen nog 900 miljoen overblijft...... Hoe zit het nou, meneer Elias??


Bericht van een intern begeleider

"Dus ben ik bang voor de dingen die komen gaan,vind ik het verschrikkelijk voor de mensen die hun baan kwijtraken, vind ik het verschrikkelijk voor de mensen die de onmogelijke klus moeten gaan klaren om met VEEL minder mogelijkheden het onderwijs aan onze kinderen enigszins op peil te gaan houden, MAAR VIND IK HET VOORAL VERSCHRIKKELIJK VOOR ONZE LEERLINGEN EN HUN OUDERS DIE NIET MEER GAAN KRIJGEN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN!!!!!!

En de hamvraag blijft, WAAROM ZE NIET WILLEN OPENSTAAN VOOR ALTERNATIEVEN VAN BEZUINIGINGEN??????


Dit is een fragment uit een emotionele brief die ons heeft bereikt. Ook hieruit blijkt hoe in het veld leeft hoe er met "onze kinderen" wordt omgegaan.

Klik hier om de gehele brief te lezen.

Brief internetconsultatie (1)

Excellentie,

Hierbij verzoek u met klem notie te nemen van mijn noodkreet als (dood gewone) Schoolmaatschappelijk Werker uit het cluster 4 -onderwijs. Ik kan niet anders dan u zeer ernstig waarschuwen voor de zeer ernstige gevolgen die dreigen door uw bezuiniging in combinatie met andere bezuinigingen die nu op punt van besluitvorming dan wel op punt van uitvoering staan en die met name en vooral één specifieke kwetsbare groep treft. Ik wil u daarbij met klem wijzen op uw morele verantwoordelijkheid als vertegenwoordiger van mensen die niet goed voor zichzelf op kunnen komen en niet goed georganiseerd en vertegenwoordigd zijn.


Zo begint de bewogen brief van Rein Haakma aan de minister in het kader van de internetconsultatie met betrekking tot de aangekondigde bezuinigingen.

Klik hier om de gehele brief te lezen.

We zijn in de lucht met HYVES

Na Facebook, you tube, twitter en onze blog kan natuurlijk een Hyvespagina ook niet achterblijven !
Klik hier voor het adres ! Meld je aan, nodig vrienden uit, denk niet ' het zal wel loslopen allemaal, ik doe morgen wel eens wat', nee, morgen is het misschien te laat, er gebeurt van alles, blijf op de hoogte en blijf actief !

Aag

Nog eentje dan

Er klopt helemaal NIETS van deze cijfers. Ik dacht "dat hoor ik niet goed" maar gelukkig herhaalt hij zichzelf.

Bij ons van wijzijnverbijsterd blijkt al vaker dat de Mark Rutte van nu een compleet andere Mark Rutte is geworden dan voordat hij premier was.

Hij neemt het niet meer zo nauw met de cijfers en vooral niet met zijn principes. Waar hij eerst anderen op afrekende gaat hij nu zelf ook volledig en frontaal de fout in.

Oordeel zelf


Ondenkbaar

Het is ondenkbaar dat hij een partij zou leiden dit dit laat gebeuren.

Maar ja, Mark, daar zit je dan.... op het pluche, lekker warm in het torentje, en in het weekend samen met je moeder in het Catshuis.

En dan.... dan zijn je principes niet meer zo heilig, dan pak je gewoon de allerzwaksten wel, zonder enige scrupules.

Eindelijk de waarheid

Als onze premier zegt dat het geen liegen is, maar een kwestie van de halve waarheid vertellen dan zegt hij eigenlijk de waarheid, behalve als het een halve waarheid is.

Daarmee legt hij haarfijn bloot wat de manier is waarop zijn kabinet de mensen beduvelt en voor het lapje houdt.

Alleen trappen wij van wijzijnverbijsterd daar niet meer in. En u ondertussen ook niet meer.