woensdag 23 februari 2011

Alternatieve actie???

Is het een leerkracht of een klassenassistent, is het een conciërge of een directeur, is het soms een vakleerkracht gymnastiek, of de naaimeneer. Is het de adjunct-directeur, is het de LC-leerkracht, is het de vakleerkracht muziek of misschien de psycholoog, is het de maatschappelijk werker of de schoolarts, is het de orthopedagoog of de man van de Zedemo??

Wie zal het zeggen: het onderwijs houdt van alternatieve acties. Wij gaan door, en onze collega in Nijmegen ook!

OP DE BARRICADEN!! Met of zonder kleren.

Ingezonden (door Suzan Otten-Pablos)

Van een trouw volger van wijzijnverbijsterd ontvingen we onderstaande overdenking, de neerslag van haar internetconsultatie.

Hoe voelt het om als kind steeds maar weer tegen je eigen tekortkomingen aan te lopen? Kan een kind dan zichzelf nog zijn? Zou een kind zich eenzaam voelen? Zou het alles op zichzelf betrekken? Zou een kind hekel krijgen aan alles en iedereen? Zou het nog iemand kunnen vertrouwen? Van iemand kunnen houden?

En hoe zal het later gaan? Verslaafd? Geen baan? Geen relatie? Geen geld?

Hoe zou het voelen om altijd te horen te krijgen dat je het kunt, als je jouw best maar doet? Dat er altijd word gekeken naar wat je niet kunt en niet naar wat je wel kunt? Dat er altijd maar over je wordt gepraat, in plaats van dat er met je wordt gepraat?

Joepie, we krijgen ze! En we wilden ze zo graag ....

Wat hebben we er lang op moeten wachten. Maar eindelijk is het zover. En de tweede is zelfs goedkoper dan de eerste.

De gedoogcoalitie had het natuurlijk al beloofd en het was al in het regeerakkoord opgenomen. Zelfs Geert was razend enthousiast. Als jongetjes zo blij zijn Mark, Maxime en dus Geert met het nieuwe speelgoed. Alleen Ton is wat teleurgesteld want die past er niet in.

Voor slechts 99,2 miljoen (dat zijn inderdaad heel wat rugzakjes, AB-ers en kwalitatieve onderwijsuren) mag Hans Hillen, de generallisimo op klompen zullen we maar zeggen, een tweede JSF TEST-toestel aanschaffen.
Dus nog niet voor het eggie, maar een soort proefmonstertje.

Nu zijn de proefmonstertjes bij het Kruidvat en de Edah altijd gratis, maar voor dit blinkend speelgoed moet natuurlijk betaald worden.

Eenieder die kan rekenen heeft ondertussen natuurlijk al berekend dat deze hobby ons inmiddels een kleine 200 miljoen kost en dat terwijl het dus testtoestellen zijn die voor het zelfde geld uit de lucht kunnen vallen.
Tenslotte werken de proefmonstertjes van de parfumerie ook niet altijd.

Dezelfde rekenaars hebben natuurlijk ook al bedacht dat met één toestel extra, gelukkig de gehele bezuiniging op speciaal onderwijs een goede besteding heeft gevonden. Want zoals kolonel Gadaffi in kennisland Libië deze dagen al aantoont: een land dat de voorkeur geeft aan vernietigingstuig boven moeilijk lerende of gehandicapte kinderen is GEEN ASOCIAAL LAND.

En dan hebben we, als alles werkt, er nog 83 te gaan. Gelukkig zijn die een stuk goedkoper. Vriendenprijsje van 60 miljoen per stuk. Dat betekent dus nog 6 miljard waarvoor de zieken, ouderen, kinderen, kortom het liefst nog de meest zwakken van de samenleving in de toekomst voor mogen gaan zorgen.

Hoezo de rekening niet bij onze kinderen willen leggen?

Dat bedoelen we nou

klik om te vergroten