donderdag 5 mei 2011

Aandachtsmanifestatie Wajong

Wij hebben het hier al meerdere malen gehad over de wijze waarop de huidige gedoogcoalitie plus onze leerlingen niet alleen nu maar ook met betrekking tot hun toekomst ongenadig en onredelijk te grazen neemt.
Niet alleen het onderwijs voor leerlingen met een beperking wordt flink uitgekleed, maar ook een zo zelfstandig leven, al dan niet met aangepast en begeleid werk, zal voor veel van hen zwaar bemoeilijkt worden.
De neoliberale utopie dat werkgevers of de markt onze kinderen allemaal aan het werk zullen helpen is natuurlijk een aardig rookgordijn waarachter men zich glimlachend kan verschuilen, terwijl men mensen met een handicap gewoon aan de kant schuift als irrelevant en onrendabel.
Of misschien komt minister van de Kamp (wolf in schaapskleren: met zachte stem en innemend voorkomen kondigt hij de meest harde maatregelen aan) binnenkort wel met het voorstel om de tuinders van het Westland aan goedkope seizoens-arbeidskrachten te helpen door iedereen met een beperking verplicht tomaten te laten plukken in ruil voor een reeds beperkte uitkering. En zij die nog thuis wonen zullen het zelfs voor nop mogen doen.

Na verschillende onderwijsacties en manifestaties vindt op 31 mei in Den Haag de eerste aandachtsmanifestatie plaats met betrekking tot de maatregelen aangaande de Wajong. Deze manifestatie is georganiseerd door De FNV, de CG-Raad en Wajongers Centraal.
Tijdens de manifestatie, die duurt van 11.30 tot 14.30 uur, staan de Wajongers zelf centraal met hun verhalen, ervaringen, angsten en dromen voor de toekomst. De aanwezige politici zullen worden gevraagd op die verhalen te reageren. De middag is bestemd voor iedereen die dit direct treft: voor de huidige Wajongers en hun ouders of begeleiders, voor leerlingen met een arbeidshandicap met hun ouders, maar ook voor hun docenten en verder alle geïnteresseerden.

Lees hier meer over deze manifestatie.