donderdag 17 februari 2011

Motie bezuinigingen


Motie 415.345/67 over het afdanken van alle kinderen met een handicap, het schaamteloos afserveren van ouders, het opdoeken van scholen, het naar huis sturen van meer dan een kwart van het gespecialiseerde personeel.

Wie is daar voor?

CDA, VVD en PVV: AANGENOMEN

Het is gewoon KUT [red.: wij hebben gesteld bepaalde woorden hier niet te tolereren. Toch hebben wij hier het woord doorgestreept laten staan; het is namelijk ook gewoon, excusez le mot, KUT; CHE]

We zijn niet alleen

En vanavond op twitter







En thuis bij het CDA

En dan bij het CDA. "We willen een christelijke volkspartij zijn, waar christelijke waarden ons denken en handelen sturen".

Het lijkt wel een mop van Max Tailleur, zo wrang is het als je hun opstelling ziet in het debat over passend onderwijs. Ze zetten gewetenloos de meest kwetsbare kinderen aan de kant. En kunnen daarbij nog steeds enorm lachen. Zij wel.



De importantie van het passend onderwijs wordt treffend weergegeven door de opmaak van de startpagina www.cda.nl. Er staat namelijk HELEMAAL NIKS over passend onderwijs. Je denkt dat een foto van Kathleen (K4) Ferrier je daar naartoe leidt.... maar nee.


Geen vergissing: weg met kinderen met een beperking!

De minister heeft zojuist duidelijk gemaakt dat zij heel doelbewust heeft gekozen om juist de leerlingen in het speciaal onderwijs keihard te pakken!

Je zal het weten ook dat je gekozen hebt voor autisme.
Down-syndroom? Had je er maar niet aan moeten beginnen.
Epilepsie, eh ... daar maak ik dan een populistisch stokpaardje van voorlopig.
Blind, doof, in een rolstoel? Eigen schuld dikke bult.
En al die ouders die een kind met een beperking of problematiek thuis hebben. Jammer dan, dikke neus, jullie hebben het er gewoon zelf naar gemaakt waarschijnlijk!

Ton zegt het trouwens ook! En wij willen ook graag even alle bonnetjes zien van de afgelopen jaren, want u en anderen in het onderwijs kennende zult u de boel flink hebben belazerd.

En de "gezonde" kindertjes?

Bij regulier onderwijs wordt niet bezuinigd, want daar zit de expertise, de gedrevenheid! Pardon? Ja hoor, mevrouw van Bijsterveldt, schoffeer alle onderwijzend specialisten binnen het speciaal onderwijs ook nog maar even. Masteropleiding speciaal onderwijs? Nergens voor nodig. Gewoon een extra vak op de Pabo.

Ja, ja, het is inmiddels duidelijk. Van de VVD wisten we het al, en van gedoogpartner PVV was het te verwachten, maar met een CDA waar Maxime het voor het zeggen heeft zijn de zwaksten gewoon keihard het doelwit. Schoppen waar je ze schoppen kan, is het motto van Bruin I, te beginnen met de allerzwaksten, gewoon, omdat het in het regeerakkoord staat en omdat het zo lekker voelt.

Unaniem




En we gaan over tot stemming...... we zijn unaniem

WEG ERMEE

Waar is lafaard Mark Rutte?

Hee, wie loopt daar op de Libelle-beurs tijdens het ongelooflijk belangrijke debat over de bezuinigingen speciaal onderwijs?

MARK RUTTE, de premier die zijn verantwoordelijkheden ontloopt, die laf is en die zijn grote woorden NIET waarmaakt.

De minister liegt

Ja hoor, ze is er weer; onze minister goochelt weer met getallen als een echte Hans Kazan. Daar gaan we weer met de 1,2 miljard, met de 3,7 miljard, met 20% zorgleerlingen en weet ik wat nog meer.

Maar..... het geld wordt opnieuw ingezet in het onderwijs.... ja ja let op: aan hoogbegaafdheid!!! en het wordt nog beter: we moeten trots zijn dat we al dat geld nog besteden en dat we hoogwaardig speciaal onderwijs hebben

Ton Elias lult


Een land waar we het speciaal onderwijs bij het grof vuil zetten is GEEN ASOCIAAL LAND
Een land waar Mark Rutte voor zijn verantwoordelijk wegRENT is GEEN ASOCIAAL LAND
Een land waar het CDA het meest asociale beleid OOIT uitvoert is GEEN ASOCIAAL LAND
Een land waar de zwakste kinderen afgeserveerd worden is GEEN ASOCIAAL LAND

Gerrit de Jager (Cartoon)

klik aan om uit te vergroten


Bron: www.doorzon.nl

De baas is boos

Voor de trouwe lezers en de grote schare fans: de baas is BOOS. Waar er eerst een verbijsterde baas was is er nu DE BOZE BAAS.

Hij is boos omdat de politiek ons in de steek laat, de kinderen bij het grof vuil zet en vooral de ouders met een enorm probleem opzadelt. Het is niet eerlijk en ik ben machteloos, EN BOOS.

Kinderen de rekening (volgens VVD en PvdA)

Gisteren, terwijl wij gekluisterd zaten aan de live-stream van het debat in de Tweede Kamer en zagen hoe minister van Bijsterveldt ongekend star & bizar vast bleef houden aan de bezuinigingen van 300 miljoen, vond er een debat tussen lijsttrekkers plaats op televisie onder de naam 'De slag om de Eerste Kamer'.

VVD-akela Loek Hermans dacht daar op een gegeven moment (gesteund door de JOVD-jongeren, vaak geboren met een gouden lepel in de mond) de oppositie pootje te kunnen lichten door te stellen dat zij, door niet te veel te willen bezuinigen, de rekening bij onze kinderen van later wilde leggen.
Een argument dat het VVD/cda kabinet vaak en graag hanteert.

Job Cohen, vaak niet sterk in debatten als deze, kaatste de bal keihard (en op zeer fijne wijze) terug: met de bezuinigingen als die op passend onderwijs legt de gedoogcoalitie de rekening bij DE KINDEREN VAN NU!

Go Job!

VOLHOUE!!!

In deze barre en donkere tijden is er soms opeens gewoon onwijs goed nieuws te melden.
Zo goed, dat ik dansend met mijn lief door de kamer ga, dat ik huilend van geluk een zakdoek nodig heb om mijn vreugdetranen te drogen en zo goed dat ik niet weet hoe ik de vreugde moet uitdrukken in woorden.

Waarschijnlijk hebben jullie hetzelfde als je dit bericht leest.
Dat moeten we hebben: weg ermee, bye bye meerderheid, dan heb je wat.

Hoe komt het nu toch?

Hoe komt het nu toch, hoor ik u denken, hoe komt het nu toch dat er op dit moment zulke hardvochtige, kortzichtige, weinig inzicht hebbende lieden de dienst uitmaken in Den Haag?
Lieden die tot wetsvoorstellen komen waarbij kinderen met een beperking of andere problematiek zo keihard in de hoek geschopt worden.
Lieden die werkelijk niet weten waar ze het over hebben en zelfs totaal niet op de hoogte zijn van de juiste terminologie en cijfers.

Wat voor soort mensen zijn dat, die willens en wetens een rechts kabinet, waarbij de zwakkeren PER DEFINITIE worden gepakt, in het zadel hebben geholpen?

Nou gewoon, mensen zoals Leipie (pseudoniem) die vindt dat "[ze bespringen] met een zeer interessant masker op (....) een kind dat wat trager rekent, dat wat lastiger leest en er komen toch rare diagnoses boven'. Of wat te denken van dagoberteend (ook pseudoniem) die het volgende schrijft:"Laat links maar brullen en lullen , zwakke broeders zijn het en zal niets opleveren ...net als alles wat links de afgelopen jaren heeft laten zien ; rechts is een zegen en brengt veranderingen mee ! Ouders moeten ook maar weer eens zelf gaan opvoeden in plaats van kinderen in creches en speciaal onderwijs te dumpen !". Ja ja, ik verzin dit niet, en er zijn er meer waar dit vandaan komt.
Lees de commentaren bij de Telegraaf, Spits, Nu.nl er maar op na.

Dus op 2 maart kunt u, voordat u het rode potlood ter hand neemt, misschien nog even denken (wanneer u ondanks alles toch op een van de gedoogcoalitie stemmen wilt) aan Leipie en dagoberteend: u bent dat toch niet zelf?

Ingezonden (door Inge Schippers)

Ik ben met stomheid geslagen over alle maatregelen die genomen worden door dit kabinet met betrekking tot kinderen.

Buiten de bezuiniging voor het onderwijs worden ook alle welzijnsinstanties, en brede scholen getroffen.
Zo`n drie jaar werk ik als brede school medewerkster op een basisschool in Rotterdam Zuid.
Gisteren nog op het nieuws dat hier On Nederlandse dingen aan de hand zijn.
Inderdaad dat klopt! Deze week te horen gekregen dat ik volgend schooljaar mijn baan kwijt ben, en de kinderen hun brede school.
Kansarme kinderen uit een Vogelaar wijk, geen rugzak,activiteiten van het buurthuis die steeds minder worden en geen brede school!

Ik schaam mij diep voor dit land met zijn barbaarse methodiek als het om welzijn gaat voor een steeds grotere groep die dreigen uit de samenleving te ontvallen, want voor mij is ieder kind een schatkist, waar door deze maatregelen een slot opgezet word.

Inge Schippers brede schoolmedewerkster Rotterdam- Zuid

SPOEDDEBAT !!!!!

Vanavond plenair spoeddebat om 21.15 over passendonderwijs !!
Misschien live te volgen op de site van Politiek 24: Klik hier
Meer info volgt.

Ook via twitter mee te volgen #passendonderwijs

Aag

Brief aan Dhr. Elias (door Loes de Bree)

Onderstaande brief kregen wij vandaag binnen en willen we jullie niet onthouden:

Geachte heer Elias,

Ik heb alle vreemde capriolen van u en de minister proberen te volgen. Ik voelde mij door u persoonlijk geschoffeerd tijdens de bijeenkomst in Nieuwegein en beduveld door de minister.

Daar kan ik gemakkelijk overheen stappen als u en de minister blijk zouden geven van enige flexibiliteit in uw standpunten.
De minister heeft onze school bezocht. Wij hebben haar met open armen ontvangen, de klassen rondgeleid en aan de kinderen voorgesteld. Wij hadden echt het idee dat zij open stond voor onze bezorgdheid. Onze kinderen zijn zeer kwetsbaar, licht, matig tot ernstig gehandicapt en kunnen niet functioneren in een groep assertieve weerbare basisschoolkinderen.
De enige alternatieven voor onze kinderen zijn kinderdagverblijven of thuis. Hiermee wordt geen recht gedaan aan de rechten van het kind:

Artikel 23 Kinderen met een handicap
Een kind dat geestelijk of lichamelijk gehandicapt is, heeft recht op bijzondere zorg. De overheid waarborgt het recht van het gehandicapte kind op een waardig en zo zelfstandig mogelijk leven waarbij het kind actief kan deelnemen aan de maatschappij en zorgt voor bijstand om de toegang tot onder meer onderwijs, recreatie en gezondheidszorg te verzekeren.


Loesje...

Voor vandaag: hoe was 't ook al weer, Mark?

André Rouvoet (namens de gehele oppositie) wil Mark vandaag graag spreken in verband met de bezuinigingen en het feit dat Marja denkt het beter te weten dan een gehele beroepsgroep, ouders en ander betrokkenen.

Even ter herinnering, voor ons van wijzijnverbijsterd, maar meer nog voor Mark zelf.

Ingezonden

We krijgen heel veel mail van ongeruste ouders, leerkrachten, enzovoorts. We proberen zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Hieronder een stuk informatie dat wij dank zij Rein Haakma ontvingen.

Bezuinigingen binnen speciaal onderwijs onaanvaardbaar

Kinderen met auditieve of communicatieve beperking zwaar gedupeerd
De door de minister van OC&W aangekondigde bezuinigingen binnen het speciaal onderwijs zijn onaanvaardbaar. Kinderen die door een beperking of een handicap extra kwetsbaar zijn – zoals ook dove, doofblinde, ernstig slechthorende kinderen of kinderen met een ernstige taalspraakstoornis – worden hierdoor zwaar gedupeerd.