donderdag 1 december 2011

Oom Ton spreekt


Ja hoor, ook onze Ton met de bon Ton verschijnt weer. Het is ook rond hem een tijdje stil geweest, maar dat is voorbij.
Als je ergernis op wil zoeken, moet je de bijdragen van Ton aan het debat deze week over de onderwijsbegroting even lezen. HIER.
We worden in het onderwijs weggezet als een stel luie, de boel belazerende achteroverleunende boeven die het VVD-beleid weigeren uit te voeren.

Het staat er letterlijk:
"Mijn zorg nu met betrekking tot het huidige onderwijsbeleid is, dat de onderwijswereld denkt: ‘het zal wel, wat ze in Den Haag bedenken, maar wij gaan gewoon door zoals we het gewend zijn’. En dat is simpelweg niet goed genoeg, de statistieken en internationale vergelijkingen bewijzen dat".

en aan het eind van zijn betoog schoffeert hij ouderwets het veld nog even.
Met in je achterhoofd 6000 ontslagen en 300 miljoen bezuinigingen, lange werkdagen en avonden voorbereiding.

Nee dan Ton met de bon Ton. Die zegt letterlijk:

"Het is nu vooral aan de onderwijswereld zelf om in de breedte de cultuur- en mentaliteitsomslag naar beter presteren, een tandje erbij in het onderwijs daadwerkelijk te maken".

Jongens, even een tandje bij, even een cultuuromslagje, even passend onderwijs, even bezuinigen, even de nieuwe wet kwaliteit so-vso, even een nieuw inspectiekader, even opbrengstgericht werken invoeren, even de handelingsplannen ombouwen naar ontwikkelingsperspectief, even de boel evalueren, even een leuk sint-feest, even de kerst organiseren, en dan: jawel:

EVEN ALLEMAAL EEN TANDJE BIJ.

Bedankt weer, Ton, bedankt.

Grote zorgen om invoering passend onderwijs

Er zijn steeds meer "stakeholders" die zich grote zorgen maken over de invoering van passend onderwijs.
Wij van wijzijnverbijsterd hebben vanaf de eerste dag geroepen dat het plan niet klopt, dat er wordt gegoocheld met cijfers en vooral, dat deze neoliberale gedoogcoalitie als een ongeleid projectiel het speciaal onderwijs naar de knoppen helpt, dit alles onder leiding van tante Marja van Bijsterveldt.

Nu staat er een brief online van een groot aantal besturen voor speciaal onderwijs LEES DE BRIEF HIER. In deze brief wordt een dramatisch en klemmend beroep gedaan op de minister om toch in godsnaam de adviezen van de ECPO en de Raad van State over te nemen.

In de brief wordt ook nogmaals benadrukt dat de scholen voor een onmogelijke opgave staan, en dat het ten koste gaat van de kwaliteit, personeel, ouders en leerlingen.

Zou er een dag komen dat ze gaat luisteren, of moet ze toch door de Eerste Kamer worden teruggefloten?