zaterdag 26 februari 2011

Ongelofelijk! (Lies, lies, lies) (deel 2)

Ja, we hadden u al gewaarschuwd we zijn nog niet klaar met onze Ton met de dubbele, of beter de leugenachtige tong.

Zoals we al hebben geschreven heeft Ton eindelijk iemand gevonden die het met hem eens is!
Hij schrijft op een nieuwe webpagina dat hij "vele boze reacties uit het onderwijs" krijgt, maar dat hij nu een reactie (lees wel: één) heeft ontvangen die hij ons niet wil onthouden. Een afdelingsleider van vwo 5 en 6 (wie en waar krijgen we niet te lezen) steekt Ton een hart onder de riem.

De grote onbekende heeft namelijk ervaren dat er een ontzettend grote groep havo- en vwo-leerlingen misbruik maken van het 'rugzakje'."Vorig jaar had ik tijdens de schoolexamens zoveel dyslecten, aspergers, ADHD'ers enz. van vwo-5&6 in het daarvoor speciaal georganiseerde toetslokaal dat er een tweede lokaal bij moest komen!" schrijft onze afdelingsleider.
Een stuk verder vervolgt de (nog steeds onbekende afdelingsleider) "Misschien is het goed om duidelijk te maken dat het kabinet Rutte natuurlijk niet gaat bezuinigen op de broodnodige 'rugzakjes' van (Cohens) zwakkeren in de samenleving, maar op de onterecht toegekende 'rugzakjes' van kansrijke kinderen die boven hun niveau zitten op havo of vwo! Hierboven staan daarom een aantal concrete voorbeelden die dan genoemd kunnen worden".

Ho, stop, wacht even.

Wat stelt deze meneer nu (in navolging van Ton met de leugenachtige tong)? Dat leerlingen met dyslexie en/of ADHD een rugzakje krijgen?
Kul, onzin, leugens!


Het 'rugzakje', of beter het leerlinggebonden budget is specifiek bedoeld voor leerlingen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke handicap, of een psychische stoornis met gedrags- en of opvoedingsproblemen die met aanvullende hulp eventueel regulier onderwijs kunnen volgen.
Dit zijn dus leerlingen die vanwege hun indicatie anders naar het speciaal onderwijs zouden gaan.
Wij van wijzijnverbijsterd verzekeren u, dat u die zeer weinig terug zult vinden in een havo of vwo-klas!! Deze afdelingsleider weet helemaal niet waar hij het over heeft!!

Maar deze afdelingsleider (of is het, gezien zijn onwetendheid, wellicht gewoon een alter-ego van Ton met de leugenachtige tong?) is nog niet klaar.
Hij bejubelt verpleegster/minister Marja: "volgens mij wordt er dus bezuinigd op deze wantoestanden!".

Ho, ho, even terugspoelen: er wordt driehonderd miljoen bezuinigd op "passend onderwijs". Maar in de praktijk is dat 300 miljoen bezuinigen op SPECIAAL ONDERWIJS.
Niks havo en vwo, maar blinde, dove, lichamlijk gehandicapte, geestelijk gehandicapte kinderen in het speciaal onderwijs (so en vso). Dat er misschien een handvol heel gelukkige, en gefortuneerde leerlingen is die het ondanks een fikse handicap redt op regulier voortgezet onderwijs dankzij een rugzak is dan juist toe te juichen.
Het over- overgrote deel van de leerlingen die gepakt worden met deze bezuinigingen zijn echter inderdaad "de Cohen voorbeelden" (zoals onze afdelingsleider ze beschrijft).

Kortom: de afdelingsleider en Ton Elias LIEGEN DAT HET GEDRUKT STAAT!

Ton met de leugenachtige tong besluit na de brief van deze afdelingsleider met "het leek me nuttig dat dit andere geluid ook gehoord en gelezen wordt!".
Nou zeker Ton, nu zien we hoe je werkelijk alles uit de kast haalt om van je eigen leugens en onwetendheid een waarheid probeert te maken.
Het aardige is dan wel dat je blijkbaar zo onkundig, nee zelfs dom bent, om dit te doen met weer andere leugens en onwetendheid.
Dat maakt het schrijven van onze stukjes heel wat makkelijker.

Dat er helaas een grote groep is die dit soort leugens voor zoete koek aanneemt omdat ze niet beter (willen) weten en daarmee "Cohens zwakkeren" (zoals de afdelingsleider ze zo empatisch noemt) keihard in een hoek schoppen vinden wij en anderen wat moeilijker te verteren.
Vandaar waarschijnlijk, dat je naast deze ene brief van een afdelingsleider ook "vele boze reacties uit het onderwijs" hebt ontvangen en zult blijven ontvangen!

3 opmerkingen:

  1. Het is zo ongelofelijk triest om een leek zo te horen praten over onze kinderen. Bah; wat een vreselijke meneer is deze Ton met de leugenachtige tong...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onze zoon zit op het VWO met een rugzakje. Wie Daniel Tammet ooit op TV zag weet dat onze jongen iets van hem weg heeft.

    Maar hij is al al 5x bijna uitgevallen. Hij kan niet zonder rugzakje en was al toegelaten op het VSO. Er was ineens een VWO-school die het dankzij de zeer ervaren ambulant begeleider aandurfde. Andere scholen durfden dat niet en niemand durfde te dromen dat onze jongen het ooit zou redden in het reguliere VO. Zijn klasgenoten steunen hem, dat scheelt enorm.
    Deze mensen zullen als ze volwassen zijn waarschijnlijk niet in dat geklets van T. Elias geloven. Ze weten waar onze zoon kan vastlopen en steunen hem, net als de docenten. Dit kan niet zonder ambulant begeleider, want vaak weet niemand hoe het verder moet. De amb. begeleider wel met al die jaren ervaring.

    De andere leerlingen met rugzakje op zijn school zijn jongeren die zonder al lang op het VSO hadden gezeten. En in het zorglokaal wil onze zoon niet. Hij wil bij de anderen horen en doet ongelooflijk zijn best op het huiswerk en om niet op te vallen. Helaas lijdt hij zo zwaar aan stress dat hij deze steun hard nodig heeft. Zonder rugzakje is ook hij later op een uitkering aangewezen. En wij zijn niet rijk: ik heb mijn baan moeten opzeggen om de stress van onze zoon op te vangen. Ik studeer om zijn huiswerk te kunnen begeleiden, want een huiswerkklas is veel te zwaar. En mijn man heeft een doodgewone modale baan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoals ik al schrijf is het feit dat er leerlingen zijn die dankzij het rugzakje het redden binnen het reguliere onderwijs fantastisch. Inderdaad is daar bedreven en ervaren (ambulante) begeleiding voor nodig. Begeleiding die Elias c.s. nu weghalen omdat er volgens een "afdelingsleider" misbruik van wordt gemaakt. Ouders, leerkrachten en scholen beduvelen de boel voortdurend als we onze Ton moeten geloven. Alle respect voor u en uw man voor uw niet aflatende strijd en zorg voor uw zoon, en vooral ook respect voor hem!

    BeantwoordenVerwijderen