woensdag 4 januari 2012

Doe mee! Ouderraadpleging Passend Onderwijs

Allereerst wensen wij alle lezers van dit blog alle goeds en moois in alle gezondheid voor 2012! Laten we hopen dat het een jaar wordt waarin met betrekking tot 'passend onderwijs', de sociale zekerheid voor mensen met een beperking en de zorg de schellen vallen van de ogen van onze huidige regering en men inziet dat deze heilloze neoliberale weg alleen maar meer stuk maakt dan ons lief is.

Om het jaar direct strijdvaardig en doordacht te beginnen willen wij met name alle ouders aansporen om mee te doen aan het onderzoek Passend Onderwijs dat drie ouderorganisaties, OUDERS & COO (christelijk onderwijs), de LOBO (algemeen bijzonder onderwijs) en de NKO (katholiek onderwijs) hebben geïnitieerd.
Zij houden een raadpleging over de positie van ouders naar aanleiding van het wetsvoorstel Passend onderwijs.

Zij schrijven hierover inleidend het volgende:
"De minister van Onderwijs heeft onlangs het wetsvoorstel Passend onderwijs aan de Tweede Kamer gestuurd. In het wetsvoorstel staan de regels waaraan straks alle scholen en schoolbesturen zich moeten houden. Vandaar dat wij graag van u willen weten hoe u over dit wetsvoorstel denkt.
Dat doen we aan de hand van een korte vragenlijst waarin de hoofdpunten van het wetsvoorstel voor u zijn samengevat. Uw reacties worden benut voor onze brief over het wetsvoorstel aan de Tweede Kamer. Neem deze kans om uw mening kenbaar te maken."


De vragenlijst voor deze raadpleging/dit onderzoek kunt u hier vinden.