zaterdag 25 juni 2011

Ton Bon Ton (Nieuwe strip)

Klik voor een vergroting

Defensie slachtoffer van mensen met beperking (CDA logica)

Soldaten door pgb voortaan museumstuk?
Steeds wanneer je denkt dat het niet gekker kan met het gegoochel, de kolder en het onbenul van deze regering blijkt het toch weer een graadje erger te kunnen. Hadden we eerst Ton met de bon ton die van leer trok tegen al die kinderen "met een vlekje" vanwege de "explosieve groei van het passend onderwijs", kregen we twee dagen terug de heldere redenering van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen Van Zanten (CDA) die ten grondslag ligt aan haar enthousiast nagestreefde beperking van het pgb.
Als verdediging van haar plannen voerde ze de volgde stelling aan:
"Er worden nu soldaten ontslagen, omdat ik te veel uitgeef".

Met andere woorden: vanwege de gelden die nu vrijgemaakt worden voor het zelfbeschikkingsrecht van (familie van) mensen met een beperking, mensen die toch al veel moeite hebben om überhaupt het juiste onderwijs, zorg of zelfs een schaarse baan te krijgen (niet vanwege gebrek aan capaciteiten, maar vanwege de onwil van werkgevers), vallen nu ontslagen binnen defensie te betreuren!
Iedere gehandicapte die met het pgb zelf zijn of haar benodigde hulp bepaalt is direct schuldig aan de werkeloosheid van jan soldaat.

Zo'n stelling is niet al te gek voor woorden vanwege het uitermate zwakke karakter, maar is natuurlijk ook een schandalige schoffering van mensen die zorg behoeven.
Wil de staatsecretaris nu echt mensen die al hun leven lang moeten vechten voor hun gezondheid en een acceptabele wijze van een (al dan niet werkzaam) leven met een ziekte of beperking, of de gebreken van ouderdom, mensen die momenteel door haar eigen partij tezamen met de neoliberale club van Rutte al bovenmatig hard worden aangepakt, vergelijken met vaak jonge blakend gezonde mannen, die voor een korte tijd zonder werk komen te zitten?
Trouwens, in het neoliberale paradijs van de premier van alle Nederlanders moet en kan dus toch iedereen aan het werk? Dan zullen die ex-soldaten natuurlijk al weer vlug onder de pannen zijn, toch?
Natuurlijk weet mevrouw Veldhuijzen Van Zanten, net als wij, dat de werkelijkheid weerbarstiger is dan de utopietjes van het rechtse bolwerk van Nederland en daarom verwijst ze (oeps, foutje) naar die soldaten die zo zonder werk komen te zitten en inderdaad problemen zullen kennen en moeizaam of niet een nieuwe baan zullen vinden.

Wij van wijzijnverbijsterd wensen deze jongens en mannen dat ook zeker niet toe, maar vinden de vergelijking nog steeds ongepast. Want niet de mensen met een beperking zorgen voor het ontslag van deze soldaten mevrouw Veldhuijzen Van Zanten!
De oorzaak moet eerder gezocht worden in de exorbitante uitgaven en het bodemloze financiële zwarte gat dat JSF heet of het steeds opnieuw als beste jongetje van de klas vooraan willen staan bij de "war games" van de neoliberalen (neocons) van grote broer Amerika.

Het ontslag van militairen afwentelen op de zwaksten van de samenleving tekent de huidige houding van de christelijke partner binnen de gedoogcoalitie momenteel: solidariteit en verantwoordelijkheid behoren niet meer tot het christelijke gedachtegoed. De schuld en de gevolgen van eigen wanbeleid en de wanprestaties van bak- en beurswezen neerleggen bij leerlingen met een beperking, mensen met een handicap, ouderen en zieken blijkbaar wel.
En dat men zelfs zo ver gaat om dit nu ook daadwerkelijk in een argumentatie te betrekken voor de eigen bezuinigingen is niet alleen laakbaar maar ook ziek.

Zieker dan alles en iedereen die gebruik maakt van de pgb.