maandag 7 februari 2011

De jeugd heeft de toekomst

Dat vindt ook de PVV, de gedoogpartner die zich totnogtoe OP GEEN ENKELE MANIER heeft laten horen in de discussie over de bezuinigingen op passend onderwijs. In onze eerdere bijdrage "waar is Geert" klonk de enorme stilte ook al door, en dat is niet verrassend.

Wel verrassend is dat de PVV op hun site een prachtige verhandeling heeft staan over wat ze de jeugd gunnen. Als daar de juiste muziek onder staat dan komt hun SPROOKJE het beste tot zijn recht.

Daarom voor de kunstliefhebbers onder jullie:

DE IDEALEN VAN DE PVV
Met Geert Wilders, Martin Bosma en Richard de Mos

Regie:             de Verbijsterde Baas
Muziekkeus:   de Verbijsterde Baas
Beeldkeuze:    de Verbijsterde Baas
Montage:        de Verbijsterde Baas
Verbijstering:  de Verbijsterde Baas

Regeerakkoord (Zonder stelselwijzigingen!)

U weet het inmiddels: hier op www.wijzijnverbijsterd.nl geven wij u alle informatie over en inzichten in de komende bezuinigingen in het passend (en met name speciaal) onderwijs.
Met name ook de stellingnames en beweegredenen van de gedoogcoalitie uit wiens koker de bizarre plannen komen.

Niet alleen om satire te bedrijven om de satire maar ook om te laten zien dat men echt geen idee heeft waar men over praat.

Tijdens het debat over de regeringsverklaring spreekt de heer G. Wilders (Venlo) bijvoorbeeld de historische woorden:
"Maar voorzitter, juist het regeerakkoord voor onderwijs ademt de PVV-agenda van hoop en optimisme. Het ademt verandering en ambitie, ondanks dat er ook pijnlijke keuzes gemaakt zijn bijvoorbeeld als het gaat om passend onderwijs.
Betekent dat dan dat er grote stelselwijzigingen op komst zijn? Want zo wordt vernieuwing vaak vertaald: grote onderwijsvernieuwingen zoals de Mammoetwet of de introductie van het Nieuwe Leren of de implementatie van het cgo.
Nee voorzitter, dat betekent het voor ons juist niet.
Dit regeerakkoord komt niet met stelselwijzigingen.
En juist dát aspect is het vernieuwende. Want tientallen jaren is het onderwijs gebruikt, misbruikt zou ik zeggen, voor een politieke agenda."


En dan zeggen wij van wijzijnverbijsterd het volgende.

8 en 9 februari (Manifestatie en Debat)

Op 9 februari vindt, zoals bekend, in Nieuwegein de landelijke manifestatie plaats tegen de bezuinigingen.

Hier zullen ook de oppositieleiders van de PVDA, de SP en Groen Links hun zegje doen, naast de verschillende organisaties van werknemers, werkgevers en ouders.
Ook zal de tussenstand van de lopende petitie tegen de bezuinigingen in het passend onderwijs bekend gemaakt worden

Inmiddels is ook het programma van die dag bekend:

Vanaf 14.00 uur:
  • Openen door Farid Tabarki
  • Bekendmaking tussenstand aantal petitieondertekenaars
  • Muziek
  • Sprekers van diverse (organiserende) organisaties

Zegt het voort!

Ons blijkt steeds meer dat er nog steeds een heleboel scholen zijn (ook in het speciaal onderwijs) die zelfs nog niet eens van de bezuinigingen op het passend onderwijs en het speciaal onderwijs op de hoogte zijn.

Te gek voor woorden natuurlijk, omdat de pers inmiddels vele proteststemmen laat horen, de onderwijsbonden zich luidruchtig roeren, en alle onderwijsraden zich ook fel hebben gekeerd tegen de voorgenomen bezuinigingen.

Zo hoorden wij zelfs over een school waar minimaal 40 mensen zullen verdwijnen, maar waar niemand nog weet had van wat er te gebeuren staat! Bizar omdat je toch zou moeten kunnen veronderstellen dat de (directies en besturen van) scholen die de klappen krijgen, het personeel op zijn minst op de hoogte hebben gebracht en hebben opgeroepen tot actie.

Blijkbaar is er meer voor nodig om onderwijsland er van te doordringen wat er te gebeuren staat.

We gaan NIET bezuinigen op onderwijs (II)

Her en der zijn er mensen die ons betichten van stemmingmakerij want Mark en Maxime zeggen het zelf en kijk de ruwe begrotingscijfers ("grosso modo") er maar op na: "we gaan NIET bezuinigen op onderwijs".
Dat het verhaal heel anders ligt en dat cijfertjes op papier maar een halve waarheid vertellen als je het maar vaak genoeg draait zeggen ze er dan weer niet bij.
Door vele maatregelen wordt er namelijk ook gemaskeerd bezuinigd. Door bijvoorbeeld indirecte bezuinigingen die doorberekend worden op gemeentelijk niveau.
We blijven het dus zeggen, iedereen die beweert dat er niet bezuinigd wordt jokt of liegt (aan u de keuze)

Dit blijkt ook uit de vele berichten en artikelen die inmiddels in de regionale media zijn verschenen.

Vele scholen maken de directe gevolgen van de bezuinigingen op passend onderwijs VOOR HET GEHELE ONDERWIJS zichtbaar. Dus ook, voor de criticasters, het ogenschijnlijk niet bezuinigen, wordt flink als sprookje, leugentje weggezet.

Op de website van de PO-raad is een mooi overzicht van deze groeiende lijst te vinden.

Vooral voor de non-believers en de kiezers en politici van VVD, CDA en PVV verplicht leesvoer!

We gaan NIET bezuinigen op onderwijs (I)

We hebben er weer één achterhaald. De premier, hij is tenslotte de eerste premier-exponent van de "twitter-generatie" beantwoordt vragen van twitteraars.

En wat zegt Mark.....


Strijdlied (II)

Op internet verschijnen her en der al protest- en strijdliederen voor de komende manifestatie in Nieuwegein. Zo ook het lied van Tijl Damen dat wij toegezonden kregen. De tekst en de bladmuziek zijn te downloaden op zijn website

Snapt u het?

Onderstaande tekst is in de tweede kamer in november 2010 uitgesproken door Geert Wilders.
In al zijn vermeende wijsheid zegt hij een aantal dingen die volstrekt met elkaar in tegenspraak zijn.
Veel mensen raken vaak het spoor bijster bij Geert en hij denkt er natuurlijk mee weg te komen.

Wij van www.wijzijnverbijsterd.nl achterhalen echter ieder woord en ieder beeld.

Als u onderstaande begrijpt mag u het aan ons uitleggen.

"Bezuinigingen op passend onderwijs laat kwetsbare kinderen in de kou staan: in 2003 ging 6,5 % van het totale onderwijsbudget naar vormen van passend onderwijs; in 2008 was dat opgelopen naar 9,5 %; bij ongewijzigd beleid zou het doorschieten naar 21 % IN 2014.
Dat is een explosie zoals in AWBZ en WAJONG.
Open-einde-regelingen slokken altijd meer geld op dan bedoeld was; ook hier perverse prikkels in diagnose-industrie; straks elk kind een etiketje met eigen behandelingsplan.
Leraar moet minder kijken met het oog van een behandelaar naar een patiënt, maar als onderwijzer en pedagoog [sic! wat doet een pedagooog ook al weer Geert? Noot van de redactie] naar een kind.
Bovendien zijn er geen onderzoeken die uitwijzen dat passend-onderwijstraject effect heeft. Nu geplafonneerd op het niveau van 2005 (7,5 %) en dat is zeer redelijk.

Met deze kaalslag is kwaliteitsverbetering niet meer mogelijk.
De bezuinigingen raken in de eerste plaats allerlei zaken die voor het onderwijsproces overbodig zijn.
Het vet in de organisaties wordt weggesneden en dat komt ten goede van het primaire proces.
Juist de nieuwe focus op meer structuur , op excellentie, op vakmanschap van de leraar, op dienend management , op kwaliteitsnormen en examinering zal een belangrijke kwaliteitsimpuls geven.
Kwaliteitsnormen en landelijke examens herstellen bestrijdt perverse prikkels, bevordert selectie en dient daarmee de kwaliteit van het onderwijs."