woensdag 11 april 2012

Gebeurt er nog wat

Beste lezer, naast de briljante bijdragen van Che gebeurt er niet zo veel op het gebied van de informatieverstrekking rond "passend onderwijs". In het veld wordt veel overlegd, tussen besturen, directies, REC's, samenwerkingsverbanden en weet ik wat nog meer.

Dat het over kinderen gaat wordt daarbij nog wel eens vergeten. Wij van wijzijnverbijsterd zien dat echter dagelijks voor ons, als we met onze beide benen in dat veld met die kinderen aan het werk zijn. En dat is toch nog steeds heel erg leuk.

Soms, soms verschijnt er opeens een berichtje in de pers dat het waard is om genoemd te worden. Dat kan in positieve zin zijn, maar natuurlijk ook in negatieve zin.
Zo blijken er steeds weer "professionals"te zijn die uitspraken doen over passend onderwijs die werkelijk nergens over gaan en de plank volledig misslaan.

Onze Ton met de bon ton heeft al eerder laten zien dat hij volstrekt de verkeerde keuzes maakt waar het gaat om het citeren van mensen uit het veld op zijn website.

Dat zien we nu ook weer. Op zijn site plaatst Ton een ingezonden mail van ene Leonie Vrieze met als titel "Tij passend onderwijs begint te keren". Deze dame heeft een pedagogiekpraktijk, maar vroeger noemden wij dit een "tovenaarshol". Ze maakt wat opmerkingen die volledig de plank misslaan en het idee bij het grote publiek alleen maar aanwakkeren dat het gaat om kinderen met dyslexie en concentratieproblemen.

Ze kan echt toveren "want", zo vertrouwt ze Ton toe, "Hetzelfde geldt voor kinderen met concentratieproblemen. Ik begeleid hen een aantal keer en leer kinderen aan zelfstandig, met een beetje hulp van de leerkracht de concentratieproblemen onder de knie te krijgen. Dit vergt weinig tijd voor de leerkracht en de kosten zijn laag". Ja hoor, ze lost alles op met een paar gesprekjes en Ton krijgt natuurlijk gelijk over zijn stellingname.

Dat deze dame actief is bij de jongeren van de VVD verbaast niemand. Hoe kan het toch dat Ton dit soort knullige reacties op zijn website zet en vervolgens concludeert dat "het tij begint te keren". Hoe kan het dat hij de mails die wij hem sturen en die ouders hem sturen NIET plaatst, terwijl die WEL hout snijden.

Oooo u weet het antwoord al. Wij ook: Ton snapt het niet en Ton wil het niet snappen. "Kansloos plan" zou de voormalige aanvoerder van het Nederlands team zeggen. Inderdaad: "kansloos plan".
Lees HIER het "indrukwekkende" betoog op de website van Ton.