zaterdag 3 maart 2012

Brief aan ouders (AOb)

Volgens Ton en de zijnen buitelen de ouders van miljoenen kinderen over elkaar in geweeklaag en protest vanwege het feit dat de juffen en meesters één dag het werk neerleggen om te laten horen hoezeer goed onderwijs voor alle leerlingen hen na aan het hart ligt.
Wij van wijzijnverbijsterd schatten alle mama's en papa's wat hoger in en gaan er van uit, nee, weten dat ook zij grote zorgen hebben over de plannen van Marja met betrekking tot 'passend onderwijs' in een tempo en vorm die alleen maar tot erbarmelijke consequenties kunnen leiden.

Natuurlijk zijn wij er ook van bewust dat de actie van 6 maart ouders een last kan zijn. En ook de juffen, meesters en hun bonden zijn zich daar van bewust.
Daarom kan iedereen voor de volledigheid hieronder de brief van de AOb downloaden, gericht aan alle ouders.

Citaat:
"Als het aan dit kabinet ligt, wordt er 300 miljoen bezuinigd op passend onderwijs. Op 6, 7 en 8 maart a.s. zal over de plannen met betrekking tot passend onderwijs, maar ook over de bezuiniging van passend onderwijs worden gestemd in de Tweede Kamer. De AOb is geen tegenstander van passend onderwijs, maar wel tegenstander van de bezuiniging die eraan wordt gekoppeld. Want die bezuiniging houdt in dat klassen groter worden in het speciaal onderwijs. En daarbij blijft het niet! Meer en meer kinderen die eigenlijk de zorg van het speciaal onderwijs nodig hebben, moeten op de reguliere basisschool blijven. En het is zeker denkbaar dat de kinderen vanuit het speciaal onderwijs teruggaan naar de basisschool. Niet omdat ze de zorg niet meer nodig hebben (de goede reden), maar omdat er geen financiële middelen meer zijn binnen het samenwerkingsverband (een slechte reden)."

Klik hier om de gehele brief te downloaden.