donderdag 29 maart 2012

Dinsdag 5 juni actiedag passend onderwijs

We zijn er nog lang niet. De draconische, onredelijke en nergens op gebaseerde bezuinigingen op het speciaal onderwijs staan nog steeds op de agenda van dit ondertussen semi-neoliberale half gedoogkabinet. Onze tante Marja heeft het er samen met Ton met de bon ton en K4 Ferrier doorheen gejast. Samen met het wetsvoorstel.

Er lijken toch wat barstjes in de hele en halve gedoogcoalitie te ontstaan. De SGP is niet meer zo overtuigd dat het de goede weg is en ook binnen het CDA (he he, eindelijk) is in ieder geval één Tweede Kamerlid opgestaan die heeft aangegeven dat hij niks voelt voor de prestatiebeloning. Lees HIER over Jack Biskop (CDA) in Etten-Leur.

Maar ja, op 27 maart is de "Wet passend onderwijs" aangeboden aan de Eerste Kamer. Ondanks dat er in die Eerste Kamer mensen als Sörensen en Machiel de Graaf zitten, staan die leden bekend als "senatoren" en daardoor als eerbiedwaardige heren.

Om die Eerste Kamer te laten zien wat het onderwijs vindt van die wet en van de bezuinigingen wordt er door alle bonden een actiedag georganiseerd op dinsdag 5 juni. Het is niet de bedoeling om te gaan staken, maar iedereen wordt opgeroepen om op zijn/haar eigen wijze, met leerlingen, team, eventueel ouders en besturen een aansprekende actie te bedenken.

Wij van wijzijnverbijsterd zijn er natuurlijk klaar voor en hebben het al in onze agenda gezet.

Daarom: trek NU je agenda en zet het erin:

DINSDAG 5 JUNI 2012: ACTIEDAG PASSEND ONDERWIJS