dinsdag 27 september 2011

Debat ECPO over passend onderwijs

Naar aanleiding van het uitkomen van twee publicaties, Passend onderwijs aan leerlingen met gedragsproblemen (door Oberon) waarin ervaren leerkrachten aan het woord komen, en Over de grenzen van de leerkracht (door Jelle van der Meer) een journalistieke verkenning van de dagelijkse onderwijspraktijk, organiseert de Evaluatie- en adviescommissie Passend onderwijs (ECPO) een debat over passend onderwijs en de mogelijkheden en de grenzen van de leerkracht.

Zoals wij al eerder schreven heeft deze evaluatie- en adviescommissie (die nota bene de minister adviseert!) al meerdere malen te kennen gegeven dat de huidige plannen met betrekking tot het passend onderwijs heilloos, te vroeg en te ondoordacht zijn.

Morgenmiddag vindt dit debat plaats in De balie te Amsterdam.
Zoals de organisatie zelf schrijft: "Wie werkzaam is in en rond het basis- en voortgezet onderwijs is van harte uitgenodigd. Er is geen onderscheid tussen publiek en sprekers, iedereen mag meepraten. Het gezamenlijke doel is een beeld te krijgen van de weerbarstige praktijk en hoe een onderwijsvernieuwing als passend onderwijs daarop aangesloten kan worden."

Klik hier voor meer informatie.