maandag 12 september 2011

Na Na Na Na Na (Niet luisteren)

Terwijl Marja, blijkens de live-tweets, haar repeatknop weer heeft ingedrukt en na "aandachtig luisteren" (lees: een denkrimpel forceren en veinzen de toehoorders te willen verstaan) haar kortzichtig verhaaltje afraffelt (ze wil het passend onderwijs er zo snel mogelijk doorheen jassen), roept de Onderwijsraad, u weet wel, het adviesorgaan voor de regering op het terrein van het onderwijs, haar in een nieuw advies op om vooral geduld en voorzichtigheid te betrachten bij de invoering van de nieuwe wetgeving.
De Onderwijsraad stelt zelfs dat "[d]e wet (...) daarom pas in werking [zou] moeten treden ten minste twee volledige schooljaren nadat de Eerste Kamer de wet heeft aangenomen".

Vanzelfsprekend, denken u en wij van wijzijnverbijsterd dan. Gezien de stapeling van werkelijk onnavolgbare rekenblunders, halve waarheden en hele leugens, zou een voorzichtige pas op de plaats wel aan te bevelen zijn.
En dan ook eens niet naar Fons en zijn nitwits luisteren, maar naar de mensen in het veld en de ouders, die weten waar ze over praten en daadwerkelijk leerlingen met een speciale leerbehoefte "dag en nacht" meemaken, thuis of in de klas.

Maar ondertussen kennen wij Marja en haar behoefte om maar vooral bij Maxime, Mark en onze eeuwige-gedoger-zonder-enige-visie-op-onderwijs (behalve dan de driekleur op het dak en wellicht de dagelijkse groet "houzee") in de gunst te blijven. En we kunnen er van uit gaan dat zij, na het uitgebreide kritische rapport van de ECPO ook deze aanbeveling van wijze mannen en vrouwen naast zich neer legt.
Nog twee jaar wachten? Dan is het misschien alweer het einde van haar politieke carrière in het neo-liberale vingerlikkende paradijs dat Mark en zijn vrinden zo graag voor zich willen bewerkstelligen over de ruggen van de zwakkeren.

Dus ook dit advies zal, vrezen wij van wijzijnverbijsterd weer een parel voor de zwijnenbende blijken. Of zou Marja dan toch nog eens ons ongelijk bewijzen?

Het advies van de Onderwijsraad is hier, zowel in een samenvatting of integraal te downloaden.