donderdag 17 maart 2011

De ontmanteling van het speciaal onderwijs

De hele dienst ambulante begeleiding, waar 35 mensen werkzaam zijn, zal per 1 augustus 2012 opgeheven zijn.”

Nu begint het effect van de miljoenenbezuiniging op passend onderwijs vorm te krijgen.
De so-schoolbesturen hebben inmiddels een brief van de minister ontvangen met de nieuwe budgetten voor passend onderwijs.
De komende weken geeft de Besturenraad gezicht aan de gevolgen van deze bezuiniging voor de kwaliteit en beschikbaarheid voor zorgleerlingen. Deze week: de J.H. Donnerschool.


Zo begint het artikel wat je HIER kan lezen, de besturenraad behandelt wekelijks de gevolgen van de bezuinigingen voor een school.

Nog een citaat: "er komen steeds meer brandjes en de brandweer wordt afgeschaft".

Prioriteiten

Eindelijk! Laatste berichten zijn dat de PVV woest is! Na eerst vorige week al een keer aan de bel te hebben getrokken is deze week de maat vol!
Gelukkig laat de PVV zich nu ook gelden in de gemeentepolitiek en de Provinciale Staten maar het is al duidelijk dat we de oplossing niet uit die hoek moeten verwachten.

Wat zegt u? Passend onderwijs? Eh ... nee, daar hebben wij het hier niet over. Uiteindelijk zijn er natuurlijk zaken die het gewone alledaagse onderwijs verre overstijgen.

Bijvoorbeeld het aandachtspunt van de leden van de PVV in de Provinciale Staten van Utrecht: een chauffeur van Connexxion draaide Arabische muziek in de bus en dat beviel een passagier niet (lees hier). En natuurlijk weet de PVV de juiste prioriteiten te stellen en komt in actie.

Dit terwijl zij al een week eerder ook duidelijk stelling hebben genomen.

Wat zegt u? Passend Onderwijs? Eh ... nee, daar hebben wij het hier niet over. Uiteindelijk zijn er natuurlijk zaken die het gewone alledaagse onderwijs verre overstijgen.

Bijvoorbeeld het aandachtspunt van de PVV in de gemeenteraad van Den Haag: allochtonen blijken in de Hofstad de vogels iets te vaak en te overvloedig te voeren (lees hier).

Wanneer de PVV een of twee zinnige dingen naar voren brengt met betrekking tot de bezuinigingen op passend onderwijs die een nekslag zijn voor speciaal onderwijs, is nog onbekend.
Maar gezien het feit dat de PVV zich in haar programma hard maakt voor het speciaal onderwijs zullen de vragen aan de minister niet mals zijn.
Toch, Harm Beertema?

Een andere partij heeft het gelukkig wel begrepen:


(Bron: Postiljon Rotterdam)

De KOP van RUTte

Wij in het onderwijs hebben de balen van dit kabinet. Er wordt niet geluisterd, er wordt geschoffeerd, er is geen respect en ondanks de kleinst mogelijke meerderheid hebben ze lak aan alles en iedereen.
Wij lopen nog net niet te mokken; we blijven strijdbaar tot het einde.
De politiek loopt wel te mokken; Ton met de bon ton blokt twitteraars en K4 Ferrier luistert nergens naar.

Maar wij doen dat anders:

ALS ZE WILLEN MOKKEN DAN MOGEN ZE MOKKEN.

NU VERKRIJGBAAR in de WIJZIJNVERBIJSTERD HORECA-SHOP:

MOKKEN met DE KOP VAN RUTte.

Lelieblanke MOKKEN met 125 cc INHOUD.
Opdruk voorkant full-colour met de afbeelding van de KOP VAN RUTte.
Achterkant: zwart en rood de beeltenis van "AFGEKEURD DOOR WIJZIJNVERBIJSTERD"

Prijs: n.o.t.k.

Leren rekenen

Het is wel erg fijn dat wij van wijzijnverbijsterd zo aan het einde van weer een dag werken in het onderwijs nog even datgene kunnen doen waar we zo goed in zijn; we gaan even "overheaden" oftewel advies geven vanuit een van de functies die we in onze overhead hebben.
Als we Ton met de bon ton moeten geloven zit er heel veel vet in iedere schoolorganisatie, en kan er best wat (wat heet wat) vanaf.

Maar ach, vanuit de directie, interne begeleiding, ambulante begeleiding, remedial teaching, extravagante ondersteuning en waarschijnlijk nog een paar hebben we voor deze gelegenheid een nieuwe functie:
"de internbulantemedial teacher"

Onze internbulantemedial teacher heeft goed nieuws voor Ton met de bon ton, K4 Kathleen Ferrier, Machiel, met sik, natuurlijk en niet te vergeten: Minister Marja van Bijsterveldt.

Ton, K4, Machiel, Marja, ER IS NOG HOOP VOOR JULLIE!!!! En neem dan Fons ook gelijk mee.

Jullie moeten namelijk gewoon intensief gaan oefenen. Dat staat op de site van het ministerie. Jullie hebben het zelf uitgezocht, en dus is het zo.


Ik zal vast een som opgeven, dan kunnen jullie daarop gaan oefenen: 1200 miljoen - 300 miljoen = ..................... en dan moet je op de puntjes het goede antwoord opschrijven.

Dus beste allemaal: keep up the good work, blijf oefenen en dan kan je over een week de ECHTE en GOEDE cijfers presenteren. EN DAN KUNNEN DE BEZUINIGINGEN VAN TAFEL