donderdag 2 juni 2011

Het antwoord van Mark (of: de leugens en het bedrog van Rutte)

Hoe kan het dat ongeveer de helft van Nederland de mooie babbels van Mark, Maxime en Geert voor zoete koek slikten, terwijl iedere weldenkende burger de rampen voor de zwaksten van de samenleving al van verre hadden kunnen zien aankomen?
Voor een deel is dat natuurlijk terug te voeren op de Henken en Ingrids onder ons die alles goed vinden zolang ze die "multiculturele tsunami" maar niet in het dorp krijgen: een keer per week naar de plaatselijke Chinees naast de kerk is hen al multicultureel genoeg en met al die enge verhalen van Geert was de keus dus snel gemaakt.
Bij de volgers van Maxime was het anders. Sommigen geloofden nog in de vermeende christelijke signatuur van het CDA en hadden een ruk naar rechts niet direct verwacht. Toen het uiteindelijk een feit was, prevelde men nog wel wat protesten tijdens een aantal congressen maar uiteindelijk bleef men de goede herder Maxime als makke schapen volgen.
En de VVD'ers roken hun kansen: Mark, de ideale schoonzoon die zelfs hip op All-Stars-schoenen liep en nog vrijgezel was, kwam uit de kast, spuugde nog even op het liberaal-sociale gedachtengoed van zijn voorganger (en mentor) Hans Dijkstal, en begon met zijn populistische verhalen vol "halve waarheden" waarin hij iedereen voorloog dat de VVD er echt voor iedereen was, ook voor die allerzwaksten.

Zo hoorden wij hem onder meer het volgende verhaal brengen, dat breed uitgemeten werd in pers en op televisie door de VVD spindoctors:



Wijselijk hield Mark zijn mond en gaf verder geen antwoord. Ja, hij wees op bangmakerij bij de partijen aan de linkerzijde.

Maar nu dan blijkt in de praktijk dat er wel degelijk een duidelijk antwoord is op de vraag van de verdrietige ouders van een gehandicapt kind.
"Gaat de politiek dit met ons doen?"
Gaat deze neoliberale coalitie het 'passend' onderwijs voor kinderen met een beperking onmogelijk maken?
Gaan Mark en zijn vrinden de zorg dusdanig slopen dat er nog maar weinig van solidaire zorg sprake is voor zieken, gehandicapten en ouderen?
Gaat de gedoogcoalitie (plus) werkelijk zo ver dat er nog maar weinig over blijft van een verantwoordelijk beschaafd land dat zich onderscheidt in investeringen in onderwijs, cultuur en zorg, in investeringen in ALLE mensen en met name in de meest kwetsbaren?
Mark, gaat de politiek dat daadwerkelijk met ons doen?

Omdat Mark zich natuurlijk verschuilt achter "halve waarheden" en "hele leugens" hebben wij zijn antwoord maar geformuleerd:



Het moge duidelijk zijn: ziek, gehandicapt, te jong of te oud? Deze regering ziet u liever gaan dan komen. Zoek het maar uit.
Mark wast zijn handen in onschuld en rijdt over een paar jaar in zijn Saab en met All-Stars aan zijn voeten (hoe hip) breed lachend de horizon tegemoet, een zwaar gekwetst, zorg-, cultuur- en onderwijsarm Nederland achter zich latend.

"Gaat de politiek dát met ons doen?"
Ja Mark, dat ga JIJ met ons doen!