zaterdag 5 maart 2011

The loser takes it all....

Soms zijn er anderen die het beter kunnen zeggen dan wij van wijzijnverbijsterd

Zo hebben we bijvoorbeeld YOUP van 't Hek die vandaag in een column (bedankt Maarten) iets zegt over onze grootste vrinden van dit moment: Mark en Maxime.

Lees HIER de column.

Onwetendheid is een besmettelijke ziekte (bij de VVD)

Ik moest me weer even in mijn stoel hijsen. Was er van af gevallen.
Las zojuist de geruststellende tweet van mevrouw Ineke Dezentjé Hamming.
Deze mevrouw zit in de Tweede Kamer voor de VVD. Ik ken haar niet maar ze weet me werkelijk met enkele woorden ontzettend boos te krijgen.
Wat twittert deze mevrouw namelijk omtrent alle zorgen bij IEDEREEN in het werkveld?
"Voor kinderen die het echt nodig hebben zal goed gezorgd worden! Kijk ook op website @tonelias".

Nou mevrouw Ineke Dezentjé Hamming, vertelt u het maar, over welke kinderen heeft u het? Over de leerlingen met een autistische stoornis en een IQ lager dan 55 die bij ons op school nu in een veel grotere groep en maar met één juf/meester de chaotische wereld nog chaotischer zien worden?
Of over de kinderen met het syndroom Fragiele X die nu, omdat er een kwart van het personeel op straat komt te staan, geen reken- en lees-lessen op niveau meer kunnen krijgen?
Of over die 18-jarige leerlingen die bij gebrek aan een vakleerkracht en stageplek niet meer kunnen leren hoe zij zich enigszins zelfstandig kunnen handhaven in de door u zo nagestreefde maatschappij van marktwerking en "ieder voor zich"?
Die kinderen bedoelt u?
En dan zijn er nog heel, heel veel andere voorbeelden te noemen uit andere clusters (als u niet weet wat dat zijn: hier vindt u meer informatie).

Haal uw hoofd uit het zand mevrouw Ineke Dezentjé Hamming.
Verifieer waar u het over heeft.

Met verstand van zaken

Steeds meer personen en instanties met daadwerkelijk verstand van zaken spreken zich uit.
Met verstand van zaken betekent dat je niet termen door elkaar haalt (passend en speciaal onderwijs) of met cijfers goochelt (was het nou 2 miljard, 1.2 miljard of 900 miljoen voor het speciaal onderwijs, Ton?).

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) slaat alarm over de bezuinigingen op passend onderwijs.
De raad zegt dat scholen steeds huiveriger worden om zorgleerlingen aan te nemen.

'Gehandicapten staan al met 3-0 achter in de samenleving wat werk betreft. Als deze kinderen straks geen diploma halen, moeten ze allemaal een uitkering. Nog los van persoonlijke drama’s die zich nu voltrekken, los je hier niets mee op. Je verschuift een kostenpost van Onderwijs naar Sociale Zaken', aldus directeur Ad Poppelaars van de CG-Raad

Lees hier verder.

Het cadeau van Mark

Voor de zekerheid heb ik toch nog maar eens gekeken. Maar het staat er echt: "nationaliteit; NLD Nederlandse".
Ik heb het over mijn paspoort.
U begrijpt dat ik een vreugdesprongetje heb gemaakt.
Gelukkig, Mark heeft het begrepen.
Immers, hij riep toch trots en fier aan het eind van de verkiezingsavond: "We geven Nederland terug aan de Nederlanders!".

Dat betekent dat ik een stukje krijg en u, lezer, ook. En de bijna 160.000 ondertekenaars van de petitie, alle leden van de vakbonden, alle leden van de onderwijsraden. Alle leerkrachten in het speciaal onderwijs, nee wacht, we doen eens gek, ALLE leerkrachten ook. En natuurlijk alle verontruste ouders en vanzelfsprekend al onze leerlingen, die vooral ook.

Dus dan zijn wij er uit: in ons stukje Nederland willen wij dan geen bezuinigingen op het (passend) onderwijs en al helemaal niet op juist dat ene deel van het gehele onderwijs waar de allerzwaksten geholpen, gesteund en onderwezen worden op hun weg naar zelfstandigheid en ontplooiing ondanks hun beperking.
Dan zijn we er toch uit, Mark?
En dan krijgt Marja ook haar stukje om lekker eens met de meiden gek te doen bij de Bijenkorf.
En natuurlijk ook Ton krijgt zijn stukje waar hij dan de hele dag mag twitteren en kamervragen stellen over die vermaledijde Nederlanders op hun andere stukje die iets anders vinden dan hij.
Alleen Mark, één verzoek, wil je er dan voor zorgen dat zijn stukje niet naast dat van mij ligt?
Ik ken zijn mantra's van onwetendheid nu ondertussen wel!

Begrijpend lezen

Een van de belangrijkste aandachtspunten in mijn klas op een school voor zmlk (zeer moeilijk lerende kinderen) is het begrijpend lezen.
De meeste leerlingen in mijn groep zijn 10-11 jaar, maar hebben een ontwikkelingsleeftijd van 5-6 jaar, vooral wanneer het de cognitieve vaardigheden betreft.
Technisch lezen lukt dan wel, maar vooral het ook begrijpen van de tekst is vooralsnog een bruggetje te ver.

Nu weet u dat onze Ton met de bon ton zich zo druk maakt om een school die volgens hem een verkapt stemadvies gegeven heeft per brief.
Ton zelf schoffeert ten overstaan van de hele wereld werkelijk alles en iedereen die zich ook maar kritisch uitlaat over de bezuinigingen, ouders, leerkrachten, voorbeelden te over zijn op dit blog te vinden. Maar owee wanneer een school publiekelijk vertelt wat hun visie is op de gevolgen van de bezuinigingen.
Ton gaat hier een punt van maken, een heel groot punt.
Vrijheid van meningsuiting geldt namelijk tegenwoordig voor de VVD niet meer dus er worden kamervragen gesteld.

Maar die kamervragen, daar is iets vreemds mee.
Aangezien wij de lezers van dit blog wel respecteren en uitgaan van hun vermogen tot begrijpend lezen en zelfstandig een oordeel vellen leggen wij u het volgende deel uit de kamervragen van Ton voor (u kunt ze trouwens hier of hier in hun geheel lezen).

Ton met de bon ton:
"Deelt u de opvatting van de school dat de brief een onjuiste weergave van feiten inzake het kabinetsbeleid met betrekking tot passend onderwijs geeft(...)."

Ja, leest u het rustig nog eens.

Kom ook eens kijken op onze Hyves !

De Wie Wat Waar van vandaag op de Hyves: www.wijzijnverbijsterd.hyves.nl
Neem eens een kijkje daar, krabbel met elkaar en vertel en deel je verhaal !

Wie Wat Waar
702 mensen: allemaal welkom ! Er gebeurt veel. Veel in onderwijsland, 'iets' in medialand (zie b.v. artikel van Heidi in 'Spits' op de blog) (helaas is een enkel artikel nog te weinig uiteraard, maar nu ook zorgleerlingen geweigerd gaan worden wordt het interessanter), er wordt volop gekrabbeld, mensen leggen contacten met elkaar, de site van www.wijzijnverbijsterd.nl heeft inmiddels zo'n 26.000 views. Rondom10 vraagt af en toe eens wat en natuurlijk laat onze Ton (met de bon ton) regelmatig op schofterige en negatieve wijze van zich horen. Jammer, want wij gaan graag netjes in gesprek, willen meedenken, met oplossingen komen, maar dhr Elias vindt nu eenmaal alleen zichzelf en kompanen geschikt om politiek te bedrijven. Hij vindt vooral dat NIEMAND iets mag zeggen en hij vindt vooral dat scholen zich niet met politiek mogen bemoeien (dat doen we ook niet, we komen alleen voor onze kinderen op) . Door de toenemende ongerustheid en actiebereidheid van onze scholen voelt onze Ton zich steeds meer (we houden het netjes) " op de p##" getrapt. Nou enigszins....Lees hier maar hoe erg Ton met de bon ton paniekerig heeft gereageerd op de brief van de scholen waarin aan ouders wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen (meer dan dat zeggen ze namelijk niet hoor) Wij zijn verbijsterd: Onderwijsveld gaat politiek bedrijven http://t.co/L4wxe6D Het is weekend: ga er eens rustig voor zitten, lees alles nog eens na, verbaas je nogmaals over zoveel onwetendheid en onkunde en bedenk dat onze Marja Bijsterveldt vandaag eens 'een dagje Bijenkorf" aan het doen is: (bron:twitter) "Toppuntvan ontspanning volgens #vanbijsterveldt; lekker naar de #Bijenkorf:". Fijn weekend !