donderdag 18 augustus 2011

Daar zijn we weer

Het bootje van een zekere bestuurder in het passend onderwijs

Wij van wijzijnverbijsterd hebben natuurlijk WEL mooi weer gehad. We zijn naar onze bootjes, villa's en terrassen aan de Riviera geweest en zijn 100% uitgerust.

Ondertussen is er in ons landje rond de bezuinigingen op het speciaal onderwijs helemaal niks veranderd, behalve dat onze tante Marja de boel een beetje heeft uitgesteld. Er wordt NIKS gedaan aan de totale bezuiniging van 300 miljoen, die dit super-sociale kabinet VOLLEDIG ten laste laat komen van de allerzwakste- en kwetsbaarste kinderen in onze samenleving.

Oftewel: als je een handicap hebt welke dan ook, dan ben je ongelooflijk de pineut. Het speciaal onderwijs, de AWBZ, de PGB's, alles wordt aangepakt, en de woorden van Mark Rutte, de grootste fantast sinds de Tweede Wereldoorlog, zijn profetisch gebleken: "gaat de politiek DIT met ONS doen"? We weten het antwoord: JA, Mark, JA.

Deze week hebben we het eerste debat al weer achter de rug waarvoor meester Mark Brekebeen, "de premier van alle Nederlanders" terug moest komen naar de Tweede Kamer. Hij had er een miljard of 50 naastgezeten toen hij het akkoord over de steun aan Griekenland moest uitleggen. Grappig: hij zegt nog niet "ik zat fout" omdat, let op: "er ergens toch sprake is van 50 miljard". Hadden ze maar Beter moeten opletten, daar in de Tweede Kamer.

Maar we zijn weer terug. We zullen wantoestanden aanpakken, we laten kolder niet voorbijgaan en laten onze vrinden van de PVVD en het CDA niet wegkomen met de onzin die ze verkondigen over het passend onderwijs.

Wij hebben graag interactie met onze lezers. Tips zien we graag, en ook reacties worden op prijs gesteld. Houd ons vooral scherp.

En laat het duidelijk zijn: WIJ ZIJN VERBIJSTERD, nog steeds, en nog steeds even erg.






terrasje voor bestuurders in het passend onderwijs