dinsdag 4 oktober 2011

K4 Kathleen Ferrier bezoekt St. Mattheusschool


De bezorgde en verbijsterde ouders van de Mattheusschool hebben het boekje "HOOP en VREES" geschreven, wat ze hebben aangeboden aan de vaste tweede kamercommissie van onderwijs. Deze zelfde ouders hebben Kathleen Ferrier uitgenodigd om de school te bezoeken. Kathleen is de woordvoerder passend onderwijs voor het CDA in de Tweede Kamer. Ook is ze bekend geworden als "dissidente" bij de formatie van het zittende kabinet.

Onze Kathleen, sportief als ze is, heeft deze uitnodiging aangenomen. Sportief omdat ze graag de verbijsterde baas de hand wilde drukken of verbijsterd (nu dan) omdat ze niet wist dat de verbijsterde baas de verbijsterde baas is, zal ik maar zeggen.
De ouders hadden een compleet programma voor haar, want ze kwam van 10 tot half 1, ze zou echt de tijd nemen.

Ik had niet gedacht om dit nog eens te moeten schrijven, maar Kathleen heeft het wel waargemaakt. Ze stond, gekomen met trein en bus, om klokslag 10 uur voor de deur en heeft werkelijk alle tijd optimaal benut om zoveel mogelijk vragen te stellen. Ze was oprecht geïnteresseerd in zowel ouders als kinderen als personeel.

Een paar keer leek ze een eye-opener te hebben, en ze schrok van het bedrag wat deze school in 2013 al in moet leveren: 315.400,-- euro. De brief van de minister nam ze graag in copie mee. Vanaf kwart over 11 was de wethouder onderwijs van de gemeente Rotterdam , Hugo de Jonge, ook van de partij. Na de rondleiding leverde dit een geanimeerd gesprek op. Ook hierbij een grote verrassing: ze hebben zich nooit gerealiseerd dat de impact van het afschaffen van de cumi-regeling zulke grote gevolgen zou hebben.

Dit keer zijn wij van wijzijnverbijsterd dus positief over K4 Kathleen Ferrier. Keep up the good work en laat ons zien dat er ook wat met de informatie gebeurt.