zaterdag 11 februari 2012

Op naar de Arena


Voor onze leerlingen zetten wij van wijzijnverbijsterd zelfs onze principieelste principes aan de kant.
U moet weten dat wij van wijzijnverbijsterd allemaal "010" als "middle-name" hebben. Dat laten we natuurlijk nooit zo merken, maar soms kom je gewoon je tekortkomingen tegen, en dan moet je er wat mee.

Op 6 maart is de grote nationale actiedag van de bonden tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs. De bijeenkomst wordt gehouden in de Amsterdam Arena. De bonden roepen iedereen op om hiernaartoe te komen en dat doen wij hierbij ook.

Vorig jaar in Nieuwegein waren er duizenden, dat was aardig. Vorige week in Den Haag was ook leuk, maar op 6 maart moet het onvergetelijk en spectaculair worden. We willen natuurlijk de grootste onderwijsdemonstratie uit de geschiedenis. Die 020-bak, sorry, de Amsterdam-Arena, moet VOL. En wij zullen daar natuurlijk ook zijn. Over 15 jaar zullen de collega's die dan in het onderwijs werken zeggen: "waar was U op 6 maart 2012?" en dan zullen wij zeggen:

"WIJ WAREN BIJ DE GROOTSTE ONDERWIJSDEMONSTRATIE OOIT, IN DE AMSTERDAM ARENA OP 6 MAART 2012"

ZORG DAT JE ER BIJ BENT. WE GAAN VOOR EEN UITVERKOCHT HUIS

Informatie op de websites van:
CNV-ONDERWIJS
AOB
AVS

Antwoorden uit de politiek

Er zijn nog steeds mensen (ook hier op wijzijnverbijsterd.nl) die menen het te moeten opnemen voor de "beste stuurlui aan wal" Elias en vooral de heer Beertema. De laatste omdat hij zelf in het onderwijs gezeten heeft. Nu is ten eerste onderwijs heel wat breder dan de ervaringen van de heer Beertema, maar daarbij is het dan nog te schrijnender om te moeten concluderen dat de goede man werkelijk niet weet waar hij het over heeft met betrekking tot "passend onderwijs" of net doet alsof om de gedoogcoalitie in stand te houden (wat natuurlijk nog schokkender zou zijn omdat we het over de allerzwakste leerlingen hebben hier).

Speciaal voor hem hier nogmaals te lezen een brief de de Verbijsterde Baas schreef aan enkele oppositieleiders/woordvoerders. Wellicht kan de heer Beertema, die dan zoveel verstand en compassie zou hebben met het onderwijs, hier een mooi "passende" oplossing aanreiken?

Emile Roemer van de SP pikt voortdurend de signalen uit het onderwijs op, dat terwijl de minister en haar ambtenaren, de VVD en CDA horende doof blijven. En de PVV, die heeft het te druk met het maken van websites gericht tegen bepaalde bevolkingsgroepen (volgende keer wellicht al te kritische leerkrachten?).
Roemer neemt het verhaal op in een nieuwsbrief van de SP

Klik om te lezen


Tevens reageert Roemer nog even kort via de mail:

Beste (dVB)
Dank voor je mail. Snap die frustratie helemaal. Voor mij was je mail duidelijk. De maatregelen zullen hoe dan ook dramatisch uitpakken. Uiteraard blijf ik alles doen om dit te stoppen of desnoods terug te draaien.

Met vriendelijke groet
Emile Roemer

Ook de PvdA bij monde van Jeroen Dijsselbloem (u weet wel, die van de commissie die voorstellen deed tot werkelijk wezenlijke en werkbare veranderingen in het onderwijs) reageerde:

Geachte (dVB),

Bedankt voor uw mail. Deze voorbeelden uit de praktijk helpen mij zeer straks in het kamerdebat over de wet Passend onderwijs. Ik hoop dat u uw mail ook aan de coalitie en SGP stuurt. Zij staan een lede uitkomst vooralsnog in de weg.

Vr groet,
Jeroen Dijsselbloem

Kijk, dat zijn nog eens antwoorden waar men weer hoop uit put. Niet een nietszeggend briefje dat men het doorgeven zal aan de minister (die nota bene juist het hele probleem in de wereld helpt en de oren sluit voor alles en iedereen, zelfs de Raad van State) zoals de voorzitster van het "zogenaamd Christen" Democratisch Appel.

De oppositiepartijen houden voorlopig stand in hun verzet tegen de plannen. Ondertussen is het te hopen dat op 6 maart velen uit het onderwijs, vele ouders en andere betrokkenen een krachtig geluid laten horen. Natuurlijk is ieder vrij om te staken of op een andere wijze actie te voeren maar volg a.u.b. niet de heren Elias en Beertema in hun verwijt als zouden wij op die dag onze leerlingen in de steek laten. Daar hopen zij namelijk op, omdat wij in het onderwijs dat namelijk niet graag doen. Wij willen er altijd voor onze leerlingen zijn.
Maar deze ene keer, is dat niet op school en in de klas maar daar in de Arena Amsterdam. Omdat het niet gaat om één dag onderwijs dat onze leerlingen zullen missen maar om een optimaal onderwijs voor jaren dat zij zullen moeten ontberen als de bezuinigingen doorgang vinden!