maandag 20 juni 2011

Donkere wolken en Hoop en vrees (RTV Rijnmond)

Extra commentaar lijkt ons voor de goede verstaander overbodig. Maar misschien kan er iemand dan wel tolken voor Marja en haar volgers?

Naar aanleiding van het boekje "Hoop en vrees" is RTV Rijnmond komen filmen op de St. Mattheusschool.
Verschillende ouders vertellen waarom de door Marja nagestreefde draconische bezuinigingen funest zouden zijn voor onze school: ontslag van een grote groep lesgevenden, daardoor uitholling van de broodnodige individuele begeleiding voor de leerlingen en zelfs dreigende sluiting van twee locaties voor meervoudig gehandicapte kinderen, die thuis komen te zitten.

Kijk hieronder naar het item in het nieuws van RTV Rijnmond van maandag 21 juni.

En de minister..... ze blundert voort


De kop van de brief van de minister aan de Tweede Kamer. Hoezo professioneel?
HALLO, 27.000 AMBTENAREN, LEEST NIEMAND DE POST DOOR
VOORDAT HIJ WORDT VERSTUURD? .....SATEN..... DATUM???

Ach, je bent verpleegster, en je wordt door je partij op een van de allerbelangrijkste plekken in dit land gezet. Je mag minister van onderwijs worden. Dat is ook wat, daar had je niet op gerekend. Je bent opeens verantwoordelijk voor het hele onderwijs. Jaja, voor al die kleine en grote jongens en meisjes die naar school moeten om daar te leren, zoveel mogelijk te leren. Een van de uitgangspunten van je partij is altijd "christelijk" geweest, dat stond ook in de naam van de partij. Dat kwam altijd naar buiten in de vorm van zaken als 'naastenliefde' en 'barmhartigheid', maar ook in 'gelijkheid voor iedereen'.

Maar ja, je mag minister worden, en dan lopen zaken toch wat anders. er is crisis en er moet bezuinigd worden. Wel heel vervelend, want hoe pak je dat aan. Je overlegt thuis een beetje, met de ambtenaren een beetje en een beetje met Mark. En aan alle kanten hoor je:
'Weg met die ouderwetse terminologie. Hoezo barmhartigheid of opkomen voor de zwakken... WE ZIJN GEEN FOKKING ROBIN HOOD'.

Nee, er wordt geregeerd met VVD en PVV. Die partijen zijn allebei ziende blind, en horende doof.
Dat komt goed uit, want je moet en zal er een nieuwe wet doordouwen.
Een wet 'passend onderwijs'. En dan ga je tegelijk stevig bezuinigen. Dat doe je niet op de groepen die de problemen veroorzaken, nee.... je pakt de zwaksten die er zijn, de gehandicapten, degenen die niet voor zichzelf kunnen opkomen.

Dan doe je net of je overleg voert en inspraak geeft en daar trek je je geen lor van aan. ALLE organisaties in het land lopen te hoop tegen je plannen. ALLE organisatie geven alternatieven en ALLE organisaties geven aan hoe het anders kan. En wat schrijf je dan op:

-de minister in haar brief deze week (op pag. 3)-

"Geen alternatieven.

Ik heb eerder gezegd dat een andere invulling van de bezuiniging mogelijk was als de onderwijsorganisaties met alternatieve voorstellen kwamen die binnen het nieuwe budgettaire kader zouden passen. Ik heb meerdere malen overleg gevoerd met betrokken organisaties, maar daarbij zijn geen alternatieven voorgesteld."

Het is werkelijk NIET TE GELOVEN.

Ten eerste was er in alle discussies tot nu toe GEEN ENKELE ruimte en ten tweede zijn er dus een heleboel alternatieven genoemd, JUIST WEL.

Ze heeft het lef om dit ook nog gewoon aan de Tweede Kamer te sturen.

Wij van wijzijnverbijsterd vragen ons af:

In wat voor een land leven we eigenlijk, waar een minister eerst gewoon de boel mag voorliegen waar het gaat om de cijfermatige onderbouwing van deze bezuinigingen en waar ze vervolgens in een officieel NIET GEDATEERD en AAN DE VERKEERDE GEADRESSEERD document zaken mag publiceren die gewoon aantoonbaar NIET waar zijn.

In wat voor een land leven we eigenlijk?