vrijdag 4 februari 2011

OPROEP: schade-inventarisatie

We willen graag een inventarisatie maken van de klappen die gaan vallen.
Daarom de vraag: zijn er al scholen die weten hoe de plannen uitpakken?

Moet er 300.000 euro ingeleverd worden? 350.000 euro? Of meer de richting van €500.000 of €700.000?

En wat betekent dit bijvoorbeeld concreet? Hoeveel vakkrachten moeten worden ontslagen en hoeveel kinderen moeten nu extra en gespecialiseerde aandacht binnen de klas gaan ontberen?
Laat het ons weten dan maken wij een overzichtslijst.

Het kan via de reactie of via mail: info@wijzijnverbijsterd.nl

Heldere analyse ...

....van de bond KBO. Op hun website staat een heldere analyse over het wetsontwerp passend onderwijs.

Hun commentaar:
  • onderwijs is in een stroomversnelling terechtgekomen. Opmerkelijk, want de aanpak van zorgonderwijs mag een ‘ongetemd probleem’ worden genoemd. We weten niet echt hoe dat moet – voor elke zorgleerling passend onderwijs. De noodzakelijke bezuiniging op de overheidsuitgaven lijkt dit probleem te gaan forceren.
  • De kabinetsbrief luidt een stelselombouw in. Een nieuwe bestuurslaag wordt gecreëerd die, wat onderwijszorg betreft, boven de betrokken schoolbesturen staat. Dat de gemeente op termijn over het volledige (jeugd)zorgdomein zal gaan, zoals het kabinet schrijft, is omineus. Het is niet denkbeeldig dat zij in de toekomst de nieuwe bestuurslaag ‘overneemt’, een maatregel die dan efficiënt en doelmatig genoemd zal worden. De school zal dan wat haar kerntaak aangaat, twee overheden kennen.
  • Het regeringsplan betekent een complexe operatie, die veel aandacht van scholen zal opeisen. Dit zal waarschijnlijk ten koste gaan van andere doelen die de regering heeft: minder zwakke scholen, meer focus op kernvakken, een verhoging van kwaliteit door ingrepen in de schoolorganisatie (een uniforme toetsstructuur), prestatiebeloning van leraren. Dit alles bij elkaar zal – zacht uitgedrukt – gaan wringen.
  • Hoe zal het er toe gaan in de nieuwe gebieden? Hoe zullen de verhoudingen tussen schoolbesturen zijn? Gaan de grote domineren? Kiezen kleine besturen uit nood voor schaalvergroting? Nieuwe fusies zijn niet denkbeeldig. Een test voor de fusietoets, die de Eerste Kamer kortgeleden goedkeurde.

Je eigen broek ophouden

Vroeger waren er van die mannen die zo’n broek hadden die heel hoog opgetrokken werd terwijl die broek dat helemaal niet aan kon.
Dan zat die broek hoog met een riem om de te dikke buik getrokken om die broek op te houden.

Later had je van die mannen die eigenlijk een te strakke broek aantrokken, waardoor een zeker zaakje duidelijk geprononceerd door het kruis naar buiten stak.
De pijpen waren zodanig strak dat de benen er eigenlijk niet in pasten. Het haar van die mannen was net te lang en net te vet.

Vervolgens hadden we de broeken met de “soulpijpen”. Dat waren breed uitlopende glimmende broeken, strak op de buik. Het loopje van die mannen werd erbij aangepast: schommelend, en neuriënd "Ah Ah Ah Ah, stayin’ alive… stayin’ alive….".
Het colbertje wat de mannen aanhadden had te grote revers, en het overhemd moest over de revers gedragen, met een knoopje te veel open.
Het haar was “disco”, alleen leek niemand op John Travolta.

En waar is Geert?

Waar is de grote blonde Geert gebleven, de redder van het land, de man die iedereen blij maakt, de man die bij “meeste stemmen gelden” altijd wint, de man die het regeringsbeleid gedoogt.
Er is namelijk een gedoogakkoord.
In dat gedoogakkoord staat het beleid van Mark en Maxime, maar er staat ook in waar harde of leuke of ingrijpende maatregelen worden gedoogd door Geert.

Hoe zit het dan eigenlijk met STEUN??? Steunt Geert ook, of gedoogt hij alleen?

Strijdlied (I)

Er wordt al flink gesleuteld aan leuzen en strijdliederen voor de manifestatie op 9 februari in Nieuwegein

De onderstaande tekst kan gezongen worden op de melodie van de Nederlandstalige hit "Rosanne" van Nick en Simon

Refrein:
Zeg Rutte, ik weet dat er heel veel centen zijn
Voor een vliegtuig, een missie en Betuwelijn
Maar die centen die komen bij ons vandaan
Met de scholen scholen scholen scholen is ’t gedaan

Ik dacht echt je zei terecht onze kinderen zijn echt
zo belangrijk als iedereen zegt
Ik keek maar toe hoe jij ons in verwarring bracht
Beste Mark, ‘k had van jou heel iets anders verwacht

Refrein:
(ALLEMAAL!!)