woensdag 25 mei 2011

Meneer van Dale wacht op antwoord

We kunnen veel van onze minister van Bijsterveldt zeggen maar dat ze te betrappen is op "haastige spoed" niet.
Althans, wat betreft het beantwoorden van correspondentie dan. Als het gaat om vlug de doelen van de neo-liberale agenda te behalen en alle zorgvuldig opgebouwde voorzieningen op het gebied van onderwijs en zorg voor mensen met een speciale (leer) behoefte, de zwaksten van de samenleving, grondig af te breken dan zijn de leden van Marks rebellenclubje haantje de voorste natuurlijk. Het liefst nog tegen alle aanbevelingen van zelf ingestelde commissies in ook, als het moet.

Maar als het gaat om het beantwoorden van brieven of vragen over schandelijk gegoochel met cijfers, over klip en klaar leugen en bedrog, dan geeft Marja niet thuis. Dan verschijnen antwoorden plotsklaps niet meer, zoals gewoonlijk, op lijstjes, of wordt er ook raadselachtig met data omgesprongen.

Zo ook nu weer. Landelijke oudervereniging Balans heeft de minister een brief geschreven over de rol die ouders in de nieuwe plannen rond 'passend onderwijs' toebedeeld krijgen, plannen waarover zij graag willen meepraten. Die brief is al op 17 februari gestuurd, ruim drie maanden geleden. Maar tot op heden geen antwoord.
Wel allerlei berichten in de pers, die alleen maar tot meer onrust leiden bij ouders, berichten over ondeugdelijke aannames en foutieve cijfers.
Cijfers waarover Balans stelt: "De vergissing wordt door haar 'een onvolkomenheid' genoemd. Wij vinden het erger dan een onvolkomenheid. Doordat de minister veel te hoge aantallen zorgleerlingen noemt, worden ouders erop aangesproken dat zij hun kinderen 'labelen' met een stoornis. Dit is geen onvolkomenheid meer te noemen, maar een gevoelige miskleun." (Bron: Balans Digitaal).
Maar ondanks dit alles liet de minister nog steeds op zich wachten.

Tenminste, tot vandaag! Vandaag plaatste Balans Digitaal het volgende bericht: "Het antwoord op onze brief aan minister Marja van Bijsterveldt van 17 februari jl. komt eraan, zo werd ons vandaag vanuit het ministerie OCW verzekerd. Met een excuus dat we er door alle hectiek op het ministerie zo lang op moesten wachten" (Bron: Balans Digitaal).

Bijzonder toch, hoe ook hier weer een antwoord zo lang uitblijft.
Wij van wijzijnverbijsterd zijn benieuwd naar wat Marja van Bijsterveldt de ouders te melden heeft.
Het heeft weer zo lang geduurd dat het weer een mooi verhaal zal zijn waarin weer volop gedraaid wordt om dat wat krom is recht te praten.

Hoe dan ook blijft het natuurlijk wel een beetje vreemd.
Met deze minister aan het roer zien we brief na brief op ons afkomen met allerhande kolder en afbraak, maar wanneer we gewoon antwoord willen op duidelijke vragen dan moeten we uiteindelijk al blij zijn met de aankondiging dat de brief er aan komt. Vanwege hectiek op het ministerie.

Hectiek? Chaos en onwetendheid zal je bedoelen!