vrijdag 24 juni 2011

Geen gezicht, deze beschaving

De neoliberale gedoogcoalitie heeft het weer geflikt. Als het erom gaat om de zwaksten in de samenleving de grond in te trappen, in de hoek te zetten en vooral hun eigenwaarde af te nemen schuwen CDA, VVD en PVV geen enkel middel.

Vanmiddag is "na een emotioneel debat" besloten dat de maatregelen zoals voorgesteld door de enige door de PVV gedoogde staatssecretaris met een dubbel paspoort, Marlies Veldhuijzen-van Zanten gewoon doorgang gaan vinden.

Van de 190.000 mensen met een persoonsgebonden budget blijven er zo tussen de 15 en 20.000 over die in de toekomst hier nog een beroep op kunnen doen. Dat zijn vooral de mensen in verpleegtehuizen, die niet meer in staat zijn om enige zelfbeschikking over dat budget te doen gelden.

Alle gehandicapten die dankzij hun PGB nu naar buiten komen, naar een club kunnen, op familiebezoek kunnen, soms zelfs kunnen werken zijn dus dankzij de neoliberale gedoogcoalitie ongelooflijk de lul.
Je zal maar een kind met een verstandelijke beperking hebben, of autisme, of ernstig ADHD, of epilepsie, het zal je maar gebeuren. Wat je dan overkomt? lees het maar na in het boekje "Hoop en vrees". Dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Het leven van deze mensen staat op zijn kop als het PGB verdwijnt. De kinderen de dupe, de ouders de dupe, en daardoor hele gezinnen de dupe.

Het bizarre is, dat de VVD, het CDA en de PVV pleitbezorgers zijn geweest van het PGB. Die hebben iedereen gestimuleerd om een PGB aan te vragen "om je leven in eigen hand te nemen" of "om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven". Hier geldt weer: "ben ik nou zo slim...." want WIJ hebben dat PGB niet bedacht, dat heeft Erica Terpstra bedacht (aldus jongetje Mark, en ze is van de VVD, en ze zijn er trots op).

Wat een kul, onzin en wat een banaliteit dat Mark Rutte in de beroemde uitzending van netwerk zegt: "die mensen wordt angst aangewakkerd, die denken GAAT DE POLITIEK DIT MET ONS DOEN".

Luistert en huivert HIER, HIER, HIER EN HIER naar de "premier van alle Nederlanders".

Wat dat betreft hebben we nu definitief het antwoord. Om in het Engels te zeggen: "cut the crap":  ja, dat doet de politiek met ons. De politiek pakt gewoon weer de zwaksten onder ons.

Je kunt de kwaliteit van de samenleving aflezen aan de zorg voor de minst bedeelden. Nou, dat is wel duidelijk.
Wat ook duidelijk is, is (om met senator Ronald Sörensen van de PVV) te spreken: "Als dit kabinet mijn kat was, zou ik met tranen in de ogen tegen de dierenarts zeggen: Haal haar maar uit haar lijden".