zaterdag 7 april 2012

En zo simpel is 't.....


Soms krijgen wij van wijzijnverbijsterd de meest indrukwekkende verhalen binnen.
Van boze mensen, van verdrietige mensen van mensen die hun onmacht willen laten horen, van mensen die net als wij zo heel erg verbijsterd zijn dat wij in Nederland een kabinet hebben dat de rekening van de bezuinigingen bij de meest kwetsbare groep in onze samenleving durft neer te leggen.
U weet inmiddels dat wij daarover schrijven. Dat wij ons daar heel erg druk over maken en dat wij er alles aan willen doen om deze bezuiniging van 300 miljoen op 'passendonderwijs' ( NEE: op het Speciaal Onderwijs !!) teniet te doen. Dat doen wij met heel veel woorden, met al onze boosheid, met satire, met humor en soms knetterhard, gewoon omdat het niet anders gezegd kan worden.

Wij krijgen ook heel veel post binnen. Via de mail, via twitter, soms zelfs in een ouderwetse enveloppe. Er zijn ook heel veel mensen die met ons willen praten, die ons iets willen vertellen of met ons iets van hun eigen verdriet en onmacht willen delen.
Daarnaar luisteren wij graag. Heel soms krijgen wij iets binnen dat het heel mooi zegt. Simpel. In een eenvoudige bewoording. Verfrissend. Want zo simpel als onderstaande mail het weergeeft, zo simpel is het. Mooie klare taal, eenvoudig, to the point.
Wij laten u graag delen hierin.


Geachte heer/mevrouw,

Door deze bezuinigingen op het passend onderwijs ontneem je kinderen met leerproblemen hun mogelijkheden op een goede toekomst.
Goed onderwijs hoort voor elk kind een recht te zijn. Naast rechten heeft een kind en zijn ouders ook plichten. Maar door deze bezuinigingen betalen de kinderen, die het het meest nodig hebben de rekening, nu en in de toekomst. Daarnaast kost het op de lange termijn meer geld doordat deze kinderen niet in staat zullen zijn om een diploma te behalen die vereist is om een baan te bemachtigen.

Bezuinig daarom niet op passend onderwijs.

Met vriendelijke groet,

R.N.


Ik zou zeggen: "niks meer an doen" ; het lijkt simpel. En dat is het ook....