dinsdag 1 maart 2011

Eerlijkheid kent geen tijd

Natuurlijk was het vanavond al een en al tenenkrommend om de heer Brinkman te horen vertellen dat voor alle kinderen op het speciaal onderwijs maar één goede remedie is: allemaal terug naar die klas met 30+ leerlingen, met wat minder begeleiding.
Niks meer aan het handje!
En kinderen die dan uiteindelijk toch uitvallen en nergens meer terecht kunnen omdat het speciaal onderwijs totaal uitgehold is mogen dan met "oom" Elco mee naar de minister. Zal een volle wachtkamer worden.

Afgelopen avond, bij het grote NOS-debat mochten willekeurige Nederlandse burgers de debaters onverwachte vragen stellen.
Dat leidde soms tot pittige gesprekken, stamelende antwoorden en op het gebied van passend onderwijs tot werkelijk ongelooflijke onnozelheid bij monde van ome Loek, ome Elco en natuurlijk Machiel, met sik, u weet wel, die PVV-senator in spé, die denkt dat je een indicatie kunt krijgen als je genoeg zegeltjes hebt gespaard.
Op het eind van de avond kwam een ongeruste ondernemer aan het woord.
Terwijl eerder al een andere ondernemer zijn onrust had uitgesproken over bepaalde bezuinigingen en regelgeving van de huidige gedoogcoalitie, maakte deze Peter Noordhoek zich sterk voor deze "fantastische" regering.
Nu zijn er natuurlijk altijd ondernemers die aan zich zelf denken, maar zijn enthousiasme was op zijn zachtst gezegd ook opvallend.
Wie schetst ieders verbazing echter nu blijkt dat deze "willekeurige" vragensteller niemand anders is dan Peter Noordhoek, campagneleider CDA Zuid-Holland in 2009!
Met andere woorden: hier werd een leuk toneelstukje voor het publiek opgevoerd.

Waarschijnlijk was men bij het CDA al beducht voor té kritische vragen en wilde men "positief" eindigen.
Vraag is natuurlijk of de NOS weet had van dit stukje kiezersbedrog.
Wat nou onbevangen en onverwacht?

Dat deze coalitie zich moet laten bejubelen door hun eigen mensen incognito is toch wel bewijs genoeg voor het feit dat deze regering het niet zo nauw neemt met het begrip eerlijkheid. Maar ach, dat wisten we natuurlijk al lang.

Afgekeurd


Wij van wijzijnverbijsterd hebben een goedkeuringsstempel ingevoerd voor partijen, personen of groeperingen die zich aantoonbaar positief opstellen ten opzichte van de belangen van de meest kwetsbare groep in de samenleving, de leerlingen in het speciaal onderwijs.

Ook willen we duidelijk aangeven welke personen, partijen of groeperingen in dat kader het predikaat "AFGEKEURD DOOR WIJZIJNVERBIJSTERD" krijgen.

Dat predikaat "afgekeurd" wordt vergezeld van de beeltenis van onze Ton met de bon ton. Iedere afgekeurde (persoon, partij, enz) is namelijk automatisch genomineerd voor "de gouden Elias", die we uit zullen reiken als we ons doel hebben bereikt: de bezuinigingen van tafel.

In verband met morgen voor de duidelijkheid de eerste 3 afgekeurde partijen. De afkeuring is gebeurd met volledige instemming van al degenen die wijzijnverbijsterd maken.

STEMADVIES!

Op de dag vóór de voor ons en onze kinderen zo belangrijke verkiezingen zetten wij van wijzijnverbijsterd graag nog eens op een rijtje wat er morgen te gebeuren staat.
Hoewel de verkiezingen de Provinciale Staten betreffen zijn ze van groot belang voor de samenstelling van de Eerste Kamer. Uiteindelijk kiezen wij dus indirect de Eerste Kamer.
Deze Kamer (Senaat) bestaat uit 75 leden en bekijkt wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer zijn gekomen op hun haalbaarheid, rechtsgeldigheid en ethisch gehalte.

Deze keer zijn de verkiezingen extra belangrijk omdat we een gedoog/regeercoalitie hebben met de kleinst mogelijke meerderheid (namelijk één zetel) in de Tweede Kamer. Grof gezegd is de regering er komen te zitten met net iets meer dan de helft van de stemmen.
Eigenlijk heeft de regeercoalitie VVD/CDA heel wat minder stemmen, maar omdat Geert even makkelijk al zijn beloftes (inmiddels blijkbaar al 60!) opzij schuift (zonder dat zijn volgers daar blijkbaar mee zitten zolang hij maar blijft schelden op de Islam) heeft hij zijn steun, door dik en dun toegezegd.
Dit betekent echter dat iedere beslissing van deze regering ook op weerstand stuit van ietsje minder dan de helft van de Nederlands bevolking.
Onze Mark en Maxime echter halen daarvoor hun schouders op: zij zijn nu toch lekker de baas, ook al is het met slechts één stem meer.
Iedere uitgestoken hand van de oppositie om mee te denken over alternatieven, worden hooghartig afgewezen.

De enige mogelijkheid om de schandalige bezuinigingen op de zwakkeren van de samenleving (gehandicapten, zieken, ouderen, enz.) tegen te houden is een meerderheid in de Eerste Kamer, bestaande uit de oppositiepartijen.
Het is dus zaak om morgen een duidelijk halt toe te roepen aan de afbraak van alles van waarde door een stem uit te brengen op een oppositiepartij.
Vergeet even je luxueuze renteaftrek, je tweede auto of welke reden je ook zou hebben om op Rutte en trawanten te stemmen.
Trek de rode kaart en kleur het vakje van een oppositiepartij, om het even welke. Alternatieven genoeg.

Liberaal: D66,
groen-liberaal: GroenLinks,
beetje links van het midden: PvdA,
"rood" en sociaal: SP,
sociaal-christelijk: ChristenUnie,
vóór dieren (maar niet tegen allochtonen): Partij voor de Dieren.

Uit den boze in deze zijn natuurlijk de regeringspartijen CDA en VVD, gedoogpartner PVV en toch ook de SGP, die weliswaar af en toe met de oppositie meestemt, maar zeer makkelijk door Rutte c.s. te paaien is door uitstellen/afstellen van de verruiming van de koopzondag. Onze leerlingen ingeruild tegen God's woord zullen we maar zeggen.
Maar vooral dus de partijen van de gedoogcoalitie die, zich baserend op ondeugdelijke cijfers en redeneringen, hun rug fluitend keren naar onze leerlingen, onze kinderen die zonder speciaal onderwijs of zonder extra begeleiding in de klas niet het onderwijs krijgen dat zij verdienen. Dit, terwijl iedereen die enig verstand van zaken heeft, van onderwijsraden tot leerkrachten, van ouders tot scholen, van bonden tot politici, aangeeft dat dit een heilloze maatregel is, die uiteindelijk ALLE kinderen zal benadelen.

Zo, dat is dan dus een overduidelijk stemadvies. Wij wachten de boze brief en de kamervragen van Ton Elias rustig af. Kom maar op.
Voor een boze Ton met de bon ton zijn wij niet bang.
Wij zijn al veel langer boos om het onrecht dat onze leerlingen wordt aangedaan.

Boos en VERBIJSTERD

Het orakel spreekt!

Eindelijk! Na weken radiostilte met betrekking tot alle plannen die ons minderheidkabinet voorheeft met leerlingen (al dan niet met rugzak, al dan niet op een reguliere basischool), (jong-)gehandicapten, leerkrachten, ouders etc. komt nu dan het orakel uit Limburg met zijn visie op alle verontruste en bezorgde reacties.
Hij heeft namelijk alle cijfers, verhalen, analyses op dit blog en via vele andere kanalen tot zich genomen en gewogen.
Zijn oordeel over de kritische benadering van de bezuinigingen onder de naam "Armoede werkt niet" is duidelijk: allemaal "list en bedrog"!
En gisteren deed zijn secondant, Machiel met sik, er nog een schepje bovenop: ouders en leerkrachten van kinderen met een indicatie, leugenaars en luiaards zijn het!

Voor de oplettende lezers van dit blog, eigenlijk noemt de PVV de oppositie een heuse "Ton Elias"!
U kent wellicht het standbeeld waarmee het Recht vaak wordt gesymboliseerd: een geblinddoekte Vrouwe Justitia. De blinddoek staat voor het onafhankelijke, niet te beïnvloeden karakter van het Recht.

(Bijna) zonder woorden

Soms worden ook de meesters en juffen er wanhopig van als ze de onzin horen die sommige politici verkondigen ....

Klik om de foto te vergroten

Eerlijk zullen we alles delen (ik een beetje meer dan jij)

De lezers van wijzijnverbijsterd kennen vast en zeker wel allemaal het grapje over de twee personages die een taart eerlijk willen verdelen.
Wanneer personage 1 de taart in twee ongelijke delen verdeelt en het grootste deel pakt, begint personage 2 te protesteren.
"Maar wat had jij dan gedaan?" vraagt personage 1.
"Ik had heel schappelijk jou het grootste deel gegeven en zelf het kleinste deel gehouden" zegt personage 2.
"Nou, wat zeur je dan, zegt personage 1, je hebt nu toch het kleinste deel!".

Deze vorm van "eerlijk delen" is waarschijnlijk de enige vorm die Mark van zijn moeder geleerd heeft.
Hij en zijn companen zullen dan ook smakelijk moet lachen om deze mop.
Kijk ook maar eens naar het volgende exemplarische stukje video, om je vingers bij af te likken, eerlijk delen in de definitie van Mark.


Toekomst (Armoede werkt niet)

Wij van wijverbijsterd hebben het hier al eerder over gehad. Niet alleen maken wij ons zorgen over onze leerlingen nu maar ook over onze leerlingen later.
Nu doet Mark het voorkomen dat hij dat ook doet door niet de rekening bij "onze kinderen" (in de toekomst) te leggen. Alleen legt hij dan wel de rekening bij juist "onze kinderen" van nu. Hoe de kinderen in de toekomst dan de problemen die door de bezuinigingen ontstaan dan moeten oplossen, dat interesseert Mark geen zier, want hij wil het huishoudboekje alleen voor de komende vier jaar op orde hebben.

We zagen al eerder dat dat bijvoorbeeld ten koste zal kunnen gaan van de zogenoemde "brusjes" van onze leerlingen, maar het gaat natuurlijk uiteindelijk ook ten koste van onze leerlingen zelf. Wat staat er namelijk te gebeuren met hen na hun schooltijd?