dinsdag 1 maart 2011

Het orakel spreekt!

Eindelijk! Na weken radiostilte met betrekking tot alle plannen die ons minderheidkabinet voorheeft met leerlingen (al dan niet met rugzak, al dan niet op een reguliere basischool), (jong-)gehandicapten, leerkrachten, ouders etc. komt nu dan het orakel uit Limburg met zijn visie op alle verontruste en bezorgde reacties.
Hij heeft namelijk alle cijfers, verhalen, analyses op dit blog en via vele andere kanalen tot zich genomen en gewogen.
Zijn oordeel over de kritische benadering van de bezuinigingen onder de naam "Armoede werkt niet" is duidelijk: allemaal "list en bedrog"!
En gisteren deed zijn secondant, Machiel met sik, er nog een schepje bovenop: ouders en leerkrachten van kinderen met een indicatie, leugenaars en luiaards zijn het!

Voor de oplettende lezers van dit blog, eigenlijk noemt de PVV de oppositie een heuse "Ton Elias"!
U kent wellicht het standbeeld waarmee het Recht vaak wordt gesymboliseerd: een geblinddoekte Vrouwe Justitia. De blinddoek staat voor het onafhankelijke, niet te beïnvloeden karakter van het Recht.

Geert heeft bij zijn wikken en wegen waarschijnlijk ook zo'n blinddoek opgehad. Alleen bij hem heeft het helaas gewerkt als oogkleppen, ziende blind als hij is.
Niemand kan natuurlijk met droge ogen verkondigen dat de kritiek in het manifest uit de lucht komt vallen en leugenachtig zou zijn. Zo hebben wij van wijzijnverbijsterd op dit blog al aardig wat voorgerekend en het bedrog en de leugens boven tafel gekregen.
Maar ja, Geert is natuurlijk wat dat betreft geheel onbevlekt, en zijn eenmanspartij bestaat natuurlijk verder bij de gratie van onschuldige, altijd de waarheid sprekende volgelingen. We kunnen het hem daarom niet euvel duiden dat hij het verschil tussen waarheid en leugen niet zo goed kent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten