dinsdag 28 juni 2011

Steeds meer kinderen naar gewone basisschool

"Het aantal leerlingen dat naar het reguliere basisonderwijs gaat, groeit de afgelopen jaren. De verwijzing naar het speciaal basisonderwijs daalt. Dat blijkt uit de Factsheet ontwikkeling zorgleerlingen die de AOb heeft gemaakt voor het kamerdebat van woensdag 29 juni over de bezuinigingen op passend onderwijs. Deze trend lijkt wel te stokken, mogelijk is of dat een gevolg is van de aankondiging van bezuinigingen op passend onderwijs."

Een duidelijk verhaal van de AOb op de vooravond van het Algemeen Overleg met minister Van Bijsterveldt en de Tweede Kamer over de brief die met betrekking tot Passend onderwijs in juni naar de Kamer gestuurd is.

Nu eens geen gegoochel met cijfers of definities. Maar bijvoorbeeld ook een duidelijke bepaling van termen: "in dit overzicht zijn niet de leerlingen meegenomen met ‘een eigen leerlijn’, leerlingen uit het reguliere basisonderwijs die een aangepast programma volgen om hun prestaties te verbeteren. Dat behoort tot het normale werk van het basisonderwijs: gedifferentieerd lesgeven aan leerlingen die achterlopen of extra begaafd zijn".

Klik hier voor het artikel van de AOb, met daar ook de link naar de genoemde Factsheet ontwikkeling zorgleerlingen.