donderdag 16 juni 2011

Mantelzorg bij de CDA

Ja, het kon natuurlijk niet uitblijven. Na lange tijd nog geprobeerd te hebben in een gewone dialoog de neoliberalen, die het momenteel voor het zeggen hebben in Den Haag, te overtuigen van hun grote ongelijk en het moreel faillissement dat zij bewerkstelligen, begint men op een steeds duidelijker wijze stelling te nemen tegen de schandelijke bezuinigingen over de ruggen van de zwaksten.
Weliswaar nu nog in de vorm van petities en ludieke acties, maar de roep om fellere acties wordt steeds groter zeker wanneer er door Mark (pgb) en Marja (passend onderwijs) de reinste flauwekul, gegoochel of zelfs grof bedrog te berde wordt gebracht om die bezuinigingen te rechtvaardigen. Nog steeds straffeloos en met medeweten van onder meer het kritische deel van het CDA die echter wel blijven zeggen nog wel te weten waar de C voor staat.

Zo was er gisteren een actie van Per Saldo, de belangenvereniging voor pgb-houders. Per Saldo stond met een aantal ouders en een kleine twintig kinderen voor de deur. Het was de bedoeling om een petitie en emails te overhandigen en daarna de partij-medewerkers te vragen om even een uurtje op de kinderen te passen.
“Na afloop vroegen we of de medewerkers een uurtje op onze kinderen konden passen, maar dat kwam het CDA niet uit. Dat is precies de reactie die ouders vaak horen, terwijl het kabinet stelt dat we onze buren en familie vaker moeten inschakelen".

Ach, dat was, zeggen wij van wijzijnverbijsterd, natuurlijk te verwachten: het christenlijke van het CDA, waarbinnen mantlzorg zo'n groot goed is, wordt uiteindelijk natuurlijk slechts beleden met de mond. De wens van Maxime en anderen om in het pluche te mogen blijven en in de achterkamertjes gemene zaken te maken met Geert blijft uiteindelijk leidend, niet de christelijke moraal.

Op 23 juni is er in Den Haag een grote demonstratie gepland tegen de plannen rondom het pgb en de zorg. Lees hier meer.