vrijdag 11 maart 2011

Oproep van Balans !

Balans is van mening dat ouders meer rechten moeten krijgen om voor het onderwijsbelang van hun kind op te komen. Zij willen dit samen met ouders duidelijk maken via een brief aan minister Van Bijsterveldt. "Laat de minister ook uw stem horen door deze brief te ondertekenen". Zo luidt de oproep van Balans aan ouders !
Lees hier meer over de brief en hoe u kunt ondertekenen.

"Onderwijsminister blijkt getallengoochelaar" (uitmuntend artikel 7days)

Wij van wijzijnverbijsterd zijn natuurlijk al een tijdje bezig om de totaal verkeerde aannames van onze minister te weerleggen en zeker ook die van onze Ton Elias, die zo van feitjes houdt maar niet thuis geeft wanneer men deze aan hem voorlegt.
Veelal richten wij ons hierbij op de volwassen bloglezer en twitteraar.
Dat de bezuinigingen natuurlijk ook juist degenen die het aangaat erg bezighouden is hier ook al een paar maal op dit blog gebleken.
Verschillende leerlingen uit het speciaal onderwijs hebben zich al uitgesproken in woord en beeld.

Vanaf vandaag zal de groep leerlingen uit zowel speciaal als regulier onderwijs die reageert veel groter worden.
De speciale krant voor jongeren, 7Days (voorheen Kidsweek) kopt vandaag: "Onderwijsminister blijkt getallengoochelaar". In een uitstekend gedocumenteerd stuk vertelt Maarten Hogenstijn hoe onze minister moedwillig misleidende cijfers gebruikt om haar gelijk te halen.
"Minister van Onderwijs Van Bijsterveldt gebruikt getallen door elkaar en de Onderwijsinspectie rekent leerlingen dubbel mee".

"Stel: je hebt tien jongeren. Je vraagt wie wel eens bier gedronken heeft. Vier jongeren steken hun vinger op. Dan vraag je wie wel eens wijn gedronken heeft. Drie jongeren steken hun vinger op. Daarbij zijn er twee die ook al hun vinger opstaken bij de bier-vraag. Hoeveel van de tien jongeren hebben wel eens alcohol (bier of wijn) gedronken? Juist, vijf. Maar als je het de Onderwijsinspectie vraagt, is het antwoord zeven. Tenminste: als ze de methode gebruiken die ze ook nemen om uit te rekenen hoeveel zorgleerlingen er in Nederland zijn.".
Op deze wijze illustreert 7days hoe de minister en haar ambtenaren (hé Fons, daar zijn we weer!) iedereen op het verkeerde been tracht te zetten met sterk overdreven cijfers.

Bij deze willen wij van wijzijnverbijsterd per direct aan 7days het keurmerk "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" toekennen voor de uitstekende manier waarop dit jongerenmagazine de "halve waarheden" van Mark te kijk zet en hoe "de jongelui", zoals Eelco Brinkman jongeren graag paternalistisch wegzet, een minister van het CDA, een brulboei van de VVD en een sik van de PVV, cijfermatig alle hoeken van de Tweede Kamer laten zien. Lees hier het artikel en bekijk hier de cijfers.