vrijdag 11 maart 2011

Oproep van Balans !

Balans is van mening dat ouders meer rechten moeten krijgen om voor het onderwijsbelang van hun kind op te komen. Zij willen dit samen met ouders duidelijk maken via een brief aan minister Van Bijsterveldt. "Laat de minister ook uw stem horen door deze brief te ondertekenen". Zo luidt de oproep van Balans aan ouders !
Lees hier meer over de brief en hoe u kunt ondertekenen.

1 opmerking:

  1. Prima brief, direct ondertekend.

    Wel zou ik Balans in overweging willen geven om expliciet te pleiten voor gekwalificeerde docenten, zowel in het PO als in het VO. De kwaliteit van alle kinderen, en zeker die voor kinderen met een rugzakje, hangt af van de kwaliteit van de man/vrouw voor de klas, voor diens opleidingsgraad en diens vermogen om in te spelen op de behoeften van alle kinderen, in al hun diversiteit.

    Een minister die massaal onbevoegd lesgeven toelaat, zorgt ervoor dat ouders niet meer kunnen rekenen op de deskundigheid van de belangrijkste persoon in de onderwijskwaliteit: de leraar. Alle fraaie beloftes over 'onderwijs op maat' en 'training van leraren' zijn loos zolang de OCW-reactie op het lerarentekort is om dan maar iedereen die wil voor de klas toe te laten, bevoegd of niet.

    BeantwoordenVerwijderen