woensdag 27 april 2011

Kathleen Ferrier is definitief het spoor bijster

Wij horen juist andere geluiden over die 300 miljoen. Wie spreekt u dan?
“Heel veel mensen, uit het onderwijs zelf maar ook ouders. Er moet echt iets gebeuren, het stelsel voor zorgleerlingen kan zo echt niet door. Ik sprak laatst twee moeders van zorgkinderen. Die zeiden tegen mij: er kan nog veel meer uit dan 300 miljoen.”

Zo eindigt een interview met de woordvoerder passend onderwijs van de Boerenpartij, eeh sorry, het CDA. Wat kraamt deze dame toch nog steeds een ongelooflijke hoeveelheid onzin uit. Ze wordt geinterviewd door de AOB, het interview is HIER te lezen. Maar... als je eraan begint, realiseer je dat het aan elkaar hangt van fantasie, onzin en "ik veeg mijn eigen straatje schoon". Het interview heet: "ja, ik ben van mening veranderd". Ik kan u alvast vertellen: daar is geen donder van waar. Ze is helemaal niet van mening veranderd, alleen is de soep aangebrand en moet er een nieuwe pan op het vuur, soep die een jaar later gegeten moet worden, maar de soep is tegen die tijd nog net zo heet.

Een paar voorbeelden? het is gewoon moeilijk om te kiezen waar je moet beginnen. in iedere zin staat wel iets waarvan wij van wijzijnverbijsterd over de kop gaan.

FERRIER: “Ik ben ontzettend gelukkig met die temporisering. Ik heb op werkbezoeken gezien dat veel mensen niet zozeer problemen hebben met het bedrag van 300 miljoen dat wordt bezuinigd, maar vooral met de vaart waarmee het ging."
Onder welke paddestoel heeft ze gezeten, en heeft ze daar dan vervolgens teveel van gesnoven of zo, oftewel: op welke planeet heeft ze geleefd de afgelopen maanden. IEDEREEN in het onderwijs, alle organisaties, bonden, ouders, personeel, besturen, IEDEREEN heeft aangegeven dat die 300 miljoen NIET bezuinigd konden worden. Een stelselwijziging met deze bezuiniging is NIET haalbaar, en wat zegt zij?

FERRIER: "Ja, ik ben van mening veranderd. Dat komt door wat ik tijdens mijn werkbezoeken gezien heb. Op een werkbezoek in Tilburg heb ik pas nog met alle betrokkenen gesproken. Die zeiden ook: je kan het stelsel beter en efficiënter organiseren, maar dat lukt niet binnen één jaar. En we hebben natuurlijk ook een CDA-partijcongres gehad waarin een meerderheid van de leden een signaal heeft afgegeven. Daar luister ik ook naar.”
Maar we hebben gezien dat de hele CDA-fractie, ook nog na dit congres TEGEN alle moties heeft gestemd die vroegen om temporisering. Wie neem je nou in de maling?

Op de vraag "Uw fractie heeft tot voor kort steeds vastgehouden aan het regeerakkoord. Was dat akkoord op dit punt dan toch niet zo goed doordracht?" antwoordt FERRIER: “Nou, het was goed doordacht wat betreft het bedrag van 300 miljoen. Maar het punt is de vaart waarmee. Dat was toch teveel gevraagd.”
Wat moet je hier nou mee? Soms voelen we ons net Louis van Gaal: "ben ik nou zo slim..."
Ze zegt dat het bedrag WEL goed doordacht was, maar de vaart waarmee niet.
We hebben het toch over hetzelfde? Uitstel van de bezuinigingen, maar de vaart waarmee het passend onderwijs wordt ingevoerd verandert niet.... toch?
Of hebben wij wat gemist?

En als laatste voorbeeld zegt ze nogmaals "Nee, ik hoor van heel veel mensen dat het bedrag van 300 miljoen niet het grote probleem is, maar de vaart waarmee het zou gaan. Daarom houd ik daar gewoon aan vast.”

Welke mensen zijn dat dan? Ton Elias heeft er ook één keer één gevonden die hij steeds aanhaalt op zijn eigen website. Waar zijn die mensen? WIJ hebben ze nog nooit gehoord, en mensen met een beetje verstand zeggen dit dus ook gewoon NIET.
Ook K4 Laat nogmaals duidelijk zien dat ze geen benul heeft wat er leeft en speelt in het onderwijs, ze staat kilometers buiten de realiteit maar heeft het wel voor het zeggen.

We zijn gewoon nog HELEMAAL NIKS opgeschoten met dit uitstel, dat wordt in dit interview even pijnlijk duidelijk.
Als het aan deze "christelijke" politica ligt, rijdt de sneltrein met 300 miljoen bezuiniging nog steeds op ramkoers.

En wij? Wij willen afstel, we zijn HELEMAAL KLAAR met de onzin die wordt uitgekraamd door K4 ferrier

Docenten moeten nee zeggen (Opiniestuk Volkskrant)

"Mijn beroepsgroep moet zeggen hoeveel geld ze nodig heeft om te voldoen aan de opleidingsbehoeften van een modern land. Van specialistische zorg voor kwetsbare leerlingen tot uitdagend onderwijs voor intelligente kinderen. En een goed salaris voor mensen met de bijzondere kwaliteiten die nodig zijn om dat te bieden. Als staatsbanken en multinationals dat niet willen financieren en ook de samenleving niet meer geld overheeft voor het onderwijs, moet mijn beroepsgroep zich beraden op wat ze voor dit geld kan leveren.

Want zowel bezuinigen als nog meer differentiëren, als kinderen met zware gedragsproblemen binnen de deur houden én bouwen aan een onderwijssysteem dat tot de beste van de wereld behoort, is een strijd die je niet kunt winnen. Die strijd gaan wij niet aan."


Annelien Jonkman, docent wiskunde aan Lyceum Sancta Maria te Haarlem, schrijft dit in een uitstekend opniniestuk op de website van de Volkskrant.
Zij richt zich in dit stuk vooral op het voortgezet onderwijs, maar wat ons van wijzijnverbijsterd betreft, geldt wat zij schrijft ook voor het primair onderwijs, speciaal en regulier.
Verschillende aandachtspunten van Jonkman zijn op dit blog de revue al gepasseerd: een kenniseconomie is alleen mogelijk door juist investeringen in het onderwijs, de lesgevenden moeten naar waarde geschat (en bekostigd) worden, enzovoorts.

Lees hier het opiniestuk "77 duizend docenten moeten nee zeggen".