maandag 26 maart 2012

Sprankje hoop (SGP)

Zou het dan nu toch zijn dat heel langzaam de effecten van de bezuinigingen op met name juist het speciaal onderwijs beginnen door te dringen?
Zouden artikelen zoals onlangs in het Onderwijsblad (zie hieronder) toch steeds meer het besef doen groeien bij verstandige politici die wel een hart hebben voor de zwakkeren in onze verharde samenleving?

Nee, dan hebben wij het niet bij die fractieleden van het CDA die bij voortduring stil zijn gebleven en hun eigen politieke ambities en de afspraken van de neoliberale gedoogcoalitie belangrijker achten dan de toekomst van een kind met een beperking. Die "C" heeft haar failliet allang getoond.
Nee, we hebben het dan over onder meer de ChristenUnie die zich altijd al fel heeft gekeerd tegen de bezuinigingen.
En misschien dan nu toch ook de SGP dat, eerlijkheid duurt het langst, niet op alle fronten onze steun heeft, maar waarop we in deze toch onze hoop hebben gevestigd.

SGP-voorman Kees van der Staaij zei zaterdag op het congres van de partij in ieder geval dat in het Catshuisberaad over nieuwe bezuinigingen ook het schrappen van de korting op passend onderwijs aan de orde moet kunnen komen (lees hier).
Kijk, dat geeft de burger weer moed. Wellicht dat Hero Brinkman ook nog een duit in het zakje van het passend onderwijs kan doen?

Lees hier het artikel in het onderwijsblad over de gevolgen van de bezuinigingen op het speciaal onderwijs (zmlk).