zaterdag 16 juli 2011

Harm Beertema: dom en dommer

Zo beste lezer, vanaf ons vakantieadres toch een stukje wat we echt niet konden laten lopen.
We hebben vakantie, in het Duits "Ferien", in het Frans "La vacance" en in het Engels "holiday". In het Tweedekemers heet dat echter "reces". Ach, alles gaat daat anders dan in de echte wereld, en dat geldt ook voor de tweede kamerleden.

U weet wel, Harm Beertema, de man die al menig intelligente bijdrage aan het debat heeft gedaan. In iedere derde zin zegt hij dat hij "nou eenmaal 35 jaar voor de klas heeft gestaan in Rotterdam-Zuid". Alsof dat pleit voor grote kennis van het onderwijs.

Nou heeft Harm ook reces. Hij zit waarschijnlijk in zijn volkstuintje, ergens langs het spoor. Tussen de langsdenderende treinen heeft hij gedacht; "Ik moet tijdens mijn reces in het nieuws blijven. laat ik wat roepen waar het woord "moslim" of "allochtoon" in voorkomt". en ja hoor, hij heeft weer iets.

We hebben natuurlijk al gekkigheid gezien van de PVV, maar dit is er ook een hoor.

"Kamerlid voor de PVV Harm Beertema wil dat de Nederlandse vlag op elke school wappert. Hij zette een eerdere motie van hem daartoe vandaag kracht bij in Rotterdam Zuid Dichtbij/Weekblad De Echo.

'Laten we het mooie rood, wit en blauw weer tevoorschijn halen. Iedere school zou onze driekleur moeten dragen. Tegenwoordig schrik je er bijna van als je de Nederlandse vlag tegenkomt, zo weinig zie je hem. Het moet voor jonge allochtonen klip en klaar zijn: dít is nou de Nederlandse cultuur.'

U leest het goed: in de krant "Rotterdam-Zuid dichtbij". Dat is vast een landelijk verspreide krant.

Van deze mensen zijn wij anders wel afhankelijk. Mensen als Harm beslissen ook over alle plannen van Marja, laten we dat niet vergeten. Je zou er om moeten lachen als het niet om te huilen was.

En Harm..... hij heeft genoeg tijd om de toekomst van onze leerlingen te verzieken, want hij is binnen een maand alweer uit de provinciale staten gestapt. "Kiezersbedrog"? Welnee, gewoon PVV.