donderdag 26 januari 2012

De leerkracht een uitvreter? Een weerwoord!

En het zou zo over alle collega's geschreven kunnen zijn, ook in het kader van het 'passend onderwijs, waarbij keer op keer de leerkrachten worden geschoffeerd door Elias en trawanten, als waren wij lui en onbekwaam.
Een uitstekende opiniebijdrage van Wim Suyderhoud in de Volkskrant van gisteren: "(H)et blijft onbegrijpelijk dat men mij niet in staat stelt de kwaliteit te leveren waartoe ik in staat ben. Want hoewel algemeen bekend is dat leraren hun leerlingen beter kunnen laten presteren in kleinere klassen, weigeren de politici er geld voor beschikbaar te stellen. Kwaliteit mag niets kosten".
En even verderop: "Als onderwijswoordvoerder Ton Elias van regeringspartij VVD zegt dat de leraar lui is, voel ik me dus niet aangesproken. Elias is na zijn studie Engels something completely different gaan doen. Als parlementslid verdient hij waarschijnlijk een ton, en niemand kan meten of hij daar voldoende voor presteert. Misschien kan hij best met wat minder toe, zoals hij vindt dat ik best met een weekje minder vakantie toekan.
Elias brengt schade toe aan mijn beroepsgroep met zijn ongefundeerde uitlatingen. Natuurlijk, elke beroepsgroep kent zijn zwakke broeders, het onderwijs niet uitgezonderd. Maar de overgrote meerderheid in mijn werkkring deelt mijn werkopvatting"
.

Het zou zo allemaal in een artikel over de opvattingen van Elias c.s. over leerkrachten en 'passend onderwijs' passen. Immers, daar op die scholen voor speciaal onderwijs kan rustig nog een tandje bijgezet worden, luie uitvreters en aanstellers dat het zijn, vindt Ton.

Wat dat betreft is dit uitstekende opiniestuk een goede weergave van de dagelijkse werkelijkheid met betrekking tot het uitblijven van respect door het neoliberale smaldeel voor de mensen, die zich dagelijks voor de volle honderd procent inzetten voor de toekomst van de kinderen in Nederland.

Lees hier het gehele artikel.

Wat zegt Oom Ton over stakende collega's: een voorspelling

Onze Oom Ton
Wij van wijzijnverbijsterd kunnen niet in de toekomst kijken. Dat is wel eens jammer, want dan hadden we wat in handen gehad. Wat we wel kunnen, is voorspellen wat er gebeurt in de pers en in de tweede kamer als er morgen wordt gestaakt.

We kennen ondertussen namelijk Ton Elias een beetje. Onze oom Ton, ongeleid projectiel van de VVD, ongenuanceerd en blatend zonder enige kennis van zaken.
Morgen staan er 20.000 leraren te demonstreren omdat ze zich grote zorgen maken over wat er met ze gebeurt. De neoliberale minkukels hebben een nieuwe "rijtijdenwet" bedacht die het aantal vakantiedagen omlaag en het aantal lesuren omhoog schroeft.

Wij snappen wel waarom. Om met Ton te spreken: "Er moet een tandje bij" "Er wordt veel te veel gelummeld in het onderwijs" en: "de kwaliteit is zeer mager, omdat de kwaliteit van de leraren zo abominabel is".

Voorspelling: Ton zal morgen, als hij wordt geïnterviewd voor het NOS-journaal, zeggen: "dat hij zich afvraagt of bij al deze stakers het salaris wel wordt ingehouden". Hij zal ook zeggen "dat het typisch is voor de Nederlandse leraren; die staan liever te zingen dan dat ze les geven" en hij zal zeggen dat "die leraren hun tijd beter kunnen besteden aan hun vak".
Deze opmerkingen zal hij natuurlijk verpakken in vragen aan tante Marja. De PVV zal in de persoon van Harm Beertema roepen "dat hij nooit staakte toen hij in Rotterdam-Zuid in een multiculturele wijk voor de klas stond" en Kathleen K4 Ferrier zal zeggen "dat ze op een heleboel scholen is geweest en dat er helemaal niemand van plan was om te gaan staken. Iedereen is het met de plannen eens".

En het onderwijs sukkelt en ploetert verder naar de afgrond van dit neoliberale gedoogkabinet.

De AoB staakt

De Algemene onderwijsbond is de bond die al een tijdje geleden is "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd". Die goedkeuring blijkt steeds meer terecht te zijn. De AOB doet niet mee aan het bespottelijke convenant wat de laffe andere bonden wel hebben afgesloten. Volgens de voorzitter van de CNV onderwijsbond "zijn de leden het wel eens met het sociaal plan". Sociaal plan? Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt, er is niks sociaals aan, en wij adviseren dan ook: NEE.
Dat doet de AOB ook nog steeds. Er spelen nog meer zaken, zoals de "ophokplicht" die de scholen voor voortgezet onderwijs krijgen. Daarom gaat de AOB staken. Vooralsnog in het voortgezet onderwijs, maar wie weet waar het eindigt. De staking gaat tegen de "rommelwet" van Marja die de onderwijstijd in het voortgezet onderwijs regelt. Marja rommelt namelijk met lestijden en vakantiedagen. Ook hierbij geldt: ze dendert door, gesteund door onze neoliberale minkukels, met Ton Elias achter het stuur als een volleerde schoolbuschauffeur, compleet met overgewicht en gele vingers van het roken. Als kaartjesknipper zit natuurlijk Kathleen K4 Ferrier op de bus: ze lacht, roept bij alles "er kan wel wat vanaf" en controleert iedereen die binnenkomt. Tenslotte natuurlijk onze grote gedoogprins die eindelijk kleur moet bekennen. Maar ja, hij weet niet welke kleur hij moet kiezen; daar is hij nog niet uit, dus houdt hij zich stil, op wat oneliners na op twitter, maar die gaan over hoofddoeken en de koningin.
De staking gaat ook tegen passend onderwijs, en dat ondersteunen wij natuurlijk van harte.

in dit artikel is te lezen dat er zich al 20.000 stakers hebben aangemeld, wat neerkomt op de grootste onderwijsactie van deze eeuw.

Wij steunen deze actie natuurlijk voor de volle 100%. Wij van wijzijnverbijsterd weten ook niet meer wat er nou nog meer moet gebeuren om degenen die het voor het zeggen hebben op andere gedachten te brengen.

Maar de AOB: We staan er achter.

‘De minister rommelt, de wet rammelt’
Landelijke staking voortgezet onderwijs
Donderdag 26 januari van 13.00 tot 15.00 uur - Jaarbeurs Utrecht



Informatie over de staking HIER