donderdag 26 januari 2012

Wat zegt Oom Ton over stakende collega's: een voorspelling

Onze Oom Ton
Wij van wijzijnverbijsterd kunnen niet in de toekomst kijken. Dat is wel eens jammer, want dan hadden we wat in handen gehad. Wat we wel kunnen, is voorspellen wat er gebeurt in de pers en in de tweede kamer als er morgen wordt gestaakt.

We kennen ondertussen namelijk Ton Elias een beetje. Onze oom Ton, ongeleid projectiel van de VVD, ongenuanceerd en blatend zonder enige kennis van zaken.
Morgen staan er 20.000 leraren te demonstreren omdat ze zich grote zorgen maken over wat er met ze gebeurt. De neoliberale minkukels hebben een nieuwe "rijtijdenwet" bedacht die het aantal vakantiedagen omlaag en het aantal lesuren omhoog schroeft.

Wij snappen wel waarom. Om met Ton te spreken: "Er moet een tandje bij" "Er wordt veel te veel gelummeld in het onderwijs" en: "de kwaliteit is zeer mager, omdat de kwaliteit van de leraren zo abominabel is".

Voorspelling: Ton zal morgen, als hij wordt geïnterviewd voor het NOS-journaal, zeggen: "dat hij zich afvraagt of bij al deze stakers het salaris wel wordt ingehouden". Hij zal ook zeggen "dat het typisch is voor de Nederlandse leraren; die staan liever te zingen dan dat ze les geven" en hij zal zeggen dat "die leraren hun tijd beter kunnen besteden aan hun vak".
Deze opmerkingen zal hij natuurlijk verpakken in vragen aan tante Marja. De PVV zal in de persoon van Harm Beertema roepen "dat hij nooit staakte toen hij in Rotterdam-Zuid in een multiculturele wijk voor de klas stond" en Kathleen K4 Ferrier zal zeggen "dat ze op een heleboel scholen is geweest en dat er helemaal niemand van plan was om te gaan staken. Iedereen is het met de plannen eens".

En het onderwijs sukkelt en ploetert verder naar de afgrond van dit neoliberale gedoogkabinet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten