zaterdag 11 juni 2011

Waar blijft Marja?


We zijn ondertussen toch wel erg benieuwd, we zitten op het puntje van onze stoel en draaikonten een beetje in het rond als we denken aan Marja.

Marja?

Ja, Marja.... weet je nog? Marja van Bijsterveldt, "onze minister" van onderwijs, cultuur en wetenschappen. Marja, die verantwoordelijk voor veel wat er in ons wereldje gebeurt.
Nadat Marja op 31 januari haar onzalige plannen had geopenbaard waarin ze 300 miljoen ging bezuinigen op het speciaal onderwijs, viel iedereen uit onderwijsland over haar heen.
Uiteindelijk heeft ze in april besloten om de bezuinigingen uit te stellen. Jawel, met 1 jaar. "De 300 miljoen moet nog steeds worden gehaald" is de boodschap.
Ze heeft 160 bijeenkomsten in het land aangekondigd, en ze heeft verteld dat ze in juni een brief naar de Tweede Kamer gaat sturen.

En verder?

Van de aardbodem verdwenen, nooit meer gesignaleerd, met de noorderzon vertrokken, zo lijkt het. Ze heeft nog wel een brief beantwoord waarin ze aangaf dat ze de boel belazerd heeft waar het gaat om de getallen over de groei van het speciaal onderwijs, maar... pleitos, verdwenios en weg.

Ze is ook nooit naar de Tweede Kamer geroepen voor dat voorliegen van de kamer, en er wordt met geen woord over haar gerept.

Misschien een vakantie gehad dan, of een operatie? een face-lift misschien, of een noodzakelijke ingreep?

Wij weten het niet, maar 22 juni. dan moet ze er zijn.

Op 22 juni wordt namelijk het wetsvoorstel passend onderwijs behandeld in de Tweede Kamer, en daar moet ze natuurlijk bij zijn. We willen wel graag vantevoren wat informatie. Van Marja hoe ze nou gaat oplossen dat de bezuinigingen en de invoering van passend onderwijs uit de pas lopen, en van de Tweede Kamer hoe ze haar aan gaan pakken.

Want dat is nodig, hard nodig, want wij van wijzijnverbijsterd kunnen het niet genoeg zeggen: de bezuinigingen moeten van tafel.