zondag 24 juli 2011

Mark gaat gewoon door met liegen


Wij van wijzijnverbijsterd hebben al in de eerste dagen van dit blog aangegeven dat Mark Rutte liegt; zie HIER, HIER en HIER.
Dat ging toen al over de "minister-president van alle Nederlanders" die Mark zo graag wil zijn.

Het is weliswaar komkommertijd, maar toch gebeurt er nog wel eens wat.
Zo werd vandaag duidelijk dat Mark ook rond de kabinetsformatie de boel bij elkaar heeft gelogen. (HIER). Hij had al snel bedacht dat hij liever met de PVV in zee zou gaan, dus hij moest iets verzinnen om van de PvdA af te komen. Nou, dat is hem gelukt.

Deze week echter maakt hij het weer bont. we weten allemaal dat Griekenland (voorzichtig gezegd) niet de sterkste broeder uit de Europese unie is. Daar moet nogal wat geld naartoe om de boel overeind te houden.
Nou wil de PVV dat er GEEN CENT meer naar Griekenland gaat. De PVV roept onzinnige zaken als "iedereen gaat daar met 50 met pensioen" en "niemand werkt er meer dan 4 uur per dag". Daarom wil Mark net doen of het allemaal wel meevalt. Hij heeft namelijk de PVV nodig.
Nou komt het, we praten over MILJARDEN hier, niet over tientjes.

Op de extra Europese top deze week is besloten dat er 109 miljard naar Griekenland gaat, en dat er ook 50 miljard door de banken opgehoest moet worden.
Dat heeft jongetje Mark ook zo verteld aan de Tweede Kamer: 109 miljard, WAARVAN 50 miljard door de banken.

Maar Duitsland, Frankrijk en de rest van Europa zeggen: Neeeeee 109 miljard en daar bovenop nog eens 50 miljard door de banken. Dat scheelt wel even wat, namelijk zo'n 50 miljard, dat zijn 50 x 1000 koffertjes met 1000 stapeltjes van 1000 euro.

Er zijn verschillende mogelijkheden:
1. onze premier heeft zitten maffen tijdens de top.
2. onze premier heeft gelogen
3. onze premier heeft de pest in dat hij terug moest komen van de camping, en roept daarom maar wat.

We hebben nu al zo veel dingen gezien waar de premier over heeft gelogen. Wij van wijzijnverbijsterd zijn erg benieuwd of er nog meer is. We roepen u op om in de reacties aan te geven waar Mark Rutte nog meer over heeft gelogen.

Denk aan:
  • de kwaliteit van het eten van zijn moeder
  • de kleur van zijn ondergoed, of
  • het aantal vakbekwame ministers in zijn kabinet