zaterdag 4 juni 2011

Neoliberale minkukelarij



Namens wijzijnverbijsterd ben ik afgelopen dinsdag persoonlijk naar Breda gereden en terug.
Vanaf Rotterdam moest je altijd 100 rijden. Dat viel altijd wat tegen, want vanaf Dordt mag je 120 tot aan de Moerdijk.

Alles is nu anders.

Het neoliberale gedoogkabinet doet van alles: Speciaal onderwijs "naar de klote" helpen, PGB afschaffen, alles en iedereen in het onderwijs schofferen, iedereen met een handicap de grond in trappen, de Wajong afschaffen, de sociale werkplaatsen dicht, en ga zo nog maar even door.

Maar ze doen ook positieve dingen. Voor de VVD-stemmers weliswaar, maar toch....
Je mag namelijk op een paar plekken 130 rijden, jawel. Daar zullen 180 meer doden door vallen, maar soit, dat scheelt weer pensioenen. Het zijn natuurlijk vooral de dikke leasebakken die lekker 139 gaan rijden, want daar doen Mark en zijn mislukte loserbende het voor.

Maar de verbijsterde automobilist heeft het gezien en gedaan: 137 gereden (ik neem geen risico, dat kan nog net) en: ondertussen geflitst. Ik heb geflitst, een bord met 130 erop. Het is echt zo.

Goed gedaan Mark, goede actie, we zijn er blij mee....! Sufferd.

Recht lullen wat krom is

In een vergadering wordt wel eens een "leespauze" ingevoerd. Dat gebeurt als je een tekst niet vantevoren hebt gelezen of als je een tekst onverwacht voor je neus krijgt.
Dat gaan wij nou ook een keer doen.

Op NU.nl lazen wij dit artikel.

Klik "dit artikel" aan en lees het even, en kom daarna terug naar deze pagina.

(LEESPAUZE)

Nou, daar gaan we. Het kabinet haalt natuurlijk rare staaltjes uit, maar dit is wat ons betreft een typisch staaltje van "recht lullen wat OVERDUIDELIJK krom is".

De staatssecretaris mag van de Tweede Kamer (nou ja, van de meerderheid van de gedoogcoalitie natuurlijk) door met zijn plannen, LET OP: "om meer mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt aan het werk te helpen".
Dat doet de beste man, nooit van gehoord, hij heet 'de Krom', door 1,8 miljard te bezuinigen.
Jawel, hij voegt van alles samen, Wajong, sociale werkvoorziening, bijstand, de hele rataplan. Hij gooit dus voor het gemak OOK HIER alles wat een handicap heeft op een grote hoop. "Er moeten minder mensen in de sociale werkvoorziening aan de slag" is de uiterst slimme opmerking van de Krom.
Nou, dat het KROM is is duidelijk, want HOE dat moet gaan gebeuren, daar laat de Kromme zich niet over uit. Hij gaat alleen bezuinigen, zorgt dat de gemeenten ongelooflijk in problemen komen want er zijn namelijk geen banen. Voor de werkplaatsen is geen geld meer, dus wat gaat er gebeuren? Voorlopig dus gewoon dit: uiteindelijk is het plan om in een jaar of veertig het aantal beschutte werkplekken terug te brengen van 90.000 naar 30.000.

Meneer de Krom, goed gedaan jochie, help die gehandicapten maar goed naar de knoppen, je hebt er zo weinig aan, nietwaar?

Dit neoliberale stelletje minkukelende regerings- en gedooglosers helpt eerst het speciaal onderwijs naar de knoppen. Vervolgens zorgen ze ervoor dat ouders geen geld meer krijgen om via een PGB hulp in te kopen voor hun kind (typisch liberaal; 'GAAT DE POLITIEK DIT MET ONS DOEN" EN ZO) en dan sluiten we ook nog de sociale werkvoorziening, schaffen de Wajong af en zorgen dat iedereen met een beetje handicap vooral NIET in het bedrijfsleven terecht kan. want: "dat kunnen we niet afdwingen, dat moet op basis van vrijwilligheid".Wanneer gaan ze nou eens een keer de banken aanpakken en alleen vooral de mensen aan de BOVENKANT van de arbeidsmarkt te ondersteunen?

Het is dom, asociaal en onacceptabel, meneer (de) KROM. En u lult het NIET recht.