zaterdag 4 juni 2011

Recht lullen wat krom is

In een vergadering wordt wel eens een "leespauze" ingevoerd. Dat gebeurt als je een tekst niet vantevoren hebt gelezen of als je een tekst onverwacht voor je neus krijgt.
Dat gaan wij nou ook een keer doen.

Op NU.nl lazen wij dit artikel.

Klik "dit artikel" aan en lees het even, en kom daarna terug naar deze pagina.

(LEESPAUZE)

Nou, daar gaan we. Het kabinet haalt natuurlijk rare staaltjes uit, maar dit is wat ons betreft een typisch staaltje van "recht lullen wat OVERDUIDELIJK krom is".

De staatssecretaris mag van de Tweede Kamer (nou ja, van de meerderheid van de gedoogcoalitie natuurlijk) door met zijn plannen, LET OP: "om meer mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt aan het werk te helpen".
Dat doet de beste man, nooit van gehoord, hij heet 'de Krom', door 1,8 miljard te bezuinigen.
Jawel, hij voegt van alles samen, Wajong, sociale werkvoorziening, bijstand, de hele rataplan. Hij gooit dus voor het gemak OOK HIER alles wat een handicap heeft op een grote hoop. "Er moeten minder mensen in de sociale werkvoorziening aan de slag" is de uiterst slimme opmerking van de Krom.
Nou, dat het KROM is is duidelijk, want HOE dat moet gaan gebeuren, daar laat de Kromme zich niet over uit. Hij gaat alleen bezuinigen, zorgt dat de gemeenten ongelooflijk in problemen komen want er zijn namelijk geen banen. Voor de werkplaatsen is geen geld meer, dus wat gaat er gebeuren? Voorlopig dus gewoon dit: uiteindelijk is het plan om in een jaar of veertig het aantal beschutte werkplekken terug te brengen van 90.000 naar 30.000.

Meneer de Krom, goed gedaan jochie, help die gehandicapten maar goed naar de knoppen, je hebt er zo weinig aan, nietwaar?

Dit neoliberale stelletje minkukelende regerings- en gedooglosers helpt eerst het speciaal onderwijs naar de knoppen. Vervolgens zorgen ze ervoor dat ouders geen geld meer krijgen om via een PGB hulp in te kopen voor hun kind (typisch liberaal; 'GAAT DE POLITIEK DIT MET ONS DOEN" EN ZO) en dan sluiten we ook nog de sociale werkvoorziening, schaffen de Wajong af en zorgen dat iedereen met een beetje handicap vooral NIET in het bedrijfsleven terecht kan. want: "dat kunnen we niet afdwingen, dat moet op basis van vrijwilligheid".Wanneer gaan ze nou eens een keer de banken aanpakken en alleen vooral de mensen aan de BOVENKANT van de arbeidsmarkt te ondersteunen?

Het is dom, asociaal en onacceptabel, meneer (de) KROM. En u lult het NIET recht.

14 opmerkingen:

  1. De banken aanpakken OK.
    Maar de opmerking over Griekenland vind ik populisties, teveel ruiken naar PVV.
    Jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu ik kan me kapot werken tot mijn 66e jaar. Wil ik graag doen. Maar ik baal als mijn belastingcenten naar Griekenland gaat die met hun 50e al met Pensioen gaan. Mijn PGB ben ik straaks ook kwijt en als ik pech heb ook mijn pensioen. Een frisse wind noemt de PVV dat Nu die wind stinkt behoorlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Anoniem. Ach, misschien moeten we het maar eens populistisch proberen. Voorlopig houden Henk en Ingrid nog steeds horende doof wat betreft het gedogen van afbraak van (speciaal) onderwijs, pgb/zorg en voorzieningen voor gehandicapten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De gewone mensen in Griekenland hebben een pensioentje van een paar honderd euro per maand.
    Dat de elite net als elders overal ter wereld, grootgraaiers zal ik ze noemen, de arme kant van de samenleving aan het uitpersen is, kan je deze gewone mensen echt niet kwalijk nemen.
    Het is het zelfde systeem als hier.
    Er is genoeg voor iedereen, maar niet voor de hebzucht van iedereen. en de hebzuchtigen van deze wereld zijn op een afschuwelijke manier aan het graaien.
    Dit is internationaal. Daarom wil ik het niet hebben over DE Grieken, want daar is ook heel veel ellende bij gewone mensen.
    Daar zou ik internationaal solidair mee willen zijn. Ondanks onze eigen ellende wil ik zelf dat blijven zien, en ook voor deze mensen opkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @allen die het noemen van de Grieken iets te kort door de bocht vinden: de verbijsterde Baas was zo boos toen hij over de capriolen van heer de Krom hoorde, dat hij even zijn alom geroemde nuance uit het oog verloor. Derhalve heb ik op zijn verzoek de zinsnede weggehaald.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat snappen alle volgers van dit blog best, denk ik. Het zal voor jullie al maanden stressvol zijn om naast jullie drukke baan ook nog dit blog bij te houden. En als er dan eens een keer een zin een beetje té is, is dat helemaal niet erg. Het punt is dat wij onderwijsmensen ook nog een schuldgevoel hebben als we een keer de nuance verliezen, terwijl dat heel menselijk is; daar kan Den Haag nog wat van leren! Ga zo door, jullie zijn kanjers!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toppie Che!
    Dank je, ik was diegene die het eerste bericht plaatste, en ik snap ook dat het osn allemaal even te veel kan worden.

    Groet van willem

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Willem, Che, anoniem, de baas is weer online. Ik ben de eerste om toe te geven dat ik af en toe ongenuanceerd uit de hoek kom. Dat is af en toe ook wel eens lekker. Om na 600 blogs me gelijk op 1 hoop te schuiven met de PVV vind ik ook wat ongenuanceerd en jammer, iedereen mag toch ondertussen weten dat ik geen PVV-fan ben. Natuurlijk zijn we af en toe wat populistisch en kort door de bocht, maar we komen dan ook teveel kolder en onzin tegen om zo maar te laten gebeuren. Ik zal me niet meer uitlaten over de Grieken, oke. Hou ons maar scherp, daar is niks mis mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo verbijsterde baas, ja, het was kort door de bocht van mij, ik heb dat naderhand als anoniem wat verduidelijkt hoop ik. De laatse weken is mijn lontje ook watkorter dan goed is voor mij en anderen. er vallen bij mij ook nogal wat klappen als mens met taaislijmziekte, grote zorgbehoefte, welke hulp weg gaat vallen als het aan deze akelige mensen in den haag ligt. Onder het mom van : innovatie in de zorg... Over onjuiste termen gesproken.
    Sorry voor mijn opmerking, en laten we elkaar vooral blijven vinden. Dat vind ik moeilijk soms, omdat ik mezelf voortdurend op de vingers wil blijven tikken dat het een veel groter probleem is dan mijn eigen leefwereld(je),en waarschijnlijk ook langer zal gaan duren dan mijn leven nog zal zijn. Toch wil ik in mijn boosheid blijven proberen de schuld daar te leggen waar hij ligt, en zeker niet de makkelijkste weg kiezen, namelijk naar beneden gaan trappen.
    Dank je voor de blog, en laten we hopen en blijven werken voor een socialere maatschappij,
    groet Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Weer een voorbeeld van hoe het met de zorg gesteld is in Nederland, een jongetje gertraumatiseerd en een autist in de knle, beiden zonder zorg. En twee fantastische moeders!En dit gebeurt NU, terwijl de bezuinigingen nog moeten beginnen!
    http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fjuni%2FZonder%20hulp%20is%2014%20jarige%20Jamie%20tikkende%20tijdbom

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zie boven, bedoelde getraumatiseerd en knel, twee tikfoutjes...........

    BeantwoordenVerwijderen
  12. http://redhetpgb.petities.nl/
    Al bijna 26000 handtekeningen zijn geplaatst!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Willem, we gaan door, en zo kan het ook: we roepen wat naar elkaar, blijken het gewoon eens te zijn en gaan over tot de orde van de dag, en die orde geeft genoeg aanleiding om door te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten geschokt door wantoestanden bij Osira Amstelring
    link:

    http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2011/04/11/staatssecretaris-veldhuijzen-van-zanten-geschokt-door-wantoestanden-bij-osira-amstelring.html

    maar:

    Ze was van juni 2008 tot januari 2009 bij Amstelring directeur a.i. Kennis, Expertise en Behandeling (KEB) en daarna
    sinds juni 2009 was ze werkzaam als specialist ouderengeneeskunde.

    http://www.amstelring.nl/site/archief.aspx?articleid=1522&zoneid=1

    Hee, wasdanou?? En doen of je in die periode het niet wist? En zij moet nu al dat prachtigs regelen voor intramurale Zorg, betaald uit het PGB?

    BeantwoordenVerwijderen