zaterdag 17 maart 2012

Offer(tje)s en respect

En terwijl het volgens onze eigen Marja in onderwijsland weer alles koek en ei is en men alom elkaar respecterend op de schouders lijkt te slaan (volgens dit bericht), denken wij alleen maar: ja, nu wel opeens. Nu ze haar zin doorgedreven heeft na een haar de oren potdicht te hebben gehouden ten aanzien van argumenten.

Dat dadelijk de keiharde werkelijkheid waar wij, en vele ouders, leerkrachten en deskundigen met ons steeds weer hebben gewaarschuwd, terug gaat slaan op de leerlingen, en zij in hun ontwikkeling ernstig geschaad zullen worden, daar hoor je niemand over.
Nee, het gaat over het gekrenkte ego van Ton Elias, die zelf nota bene werkelijk iedere ouder van een kind met een beperking of stoornis in dit land zwaar heeft beledigd of over de politiek die gewoon totaal ondeskundig de baas spelen wil.

En ouders blijven hopen dat het tij toch een keer gekeerd zal worden.
In de tussentijd gaan zij verder, zoals ook de leerkrachten in het speciaal onderwijs bijvoorbeeld, die ernstig beknot in mogelijkheden toch nog de schade zullen proberen te beperken door nog vele tandjes bij te zetten, terwijl deze eigenlijk al geheel onverantwoordelijk versleten zijn.

Ouders en leerkrachten zullen dagelijks offertjes blijven brengen, zoals Maddy Hulshoff zo mooi schrijft, terwijl de politiek zichzelf op de borst klopt om zoveel goedertierenheid, zoals ze die, in eigen ogen, vandaag hebben laten zien.

Lees hier de gehele column Offertjes van Maddy.