vrijdag 2 maart 2012

De VVD is volledig VAN GOD LOS

We weten al lang dat dit neoliberale gedoogkabinet wat het onderwijs betreft volledig de weg kwijt is. Ton Elias mag al meer dan een jaar van alles roepen.

Hij gooit kolder de wereld in, beweert dingen uit de losse pols en zegt zelfs op tv dat "meer dan 60% van de kinderen zakt voor de CITO-toets". Onder welke paddestoel heeft deze man geleefd? Als hij kinderen heeft, is hij vast nooit bij de gesprekken in groep 8 geweest; dan had hij wel beter geweten. "Hij heeft een grote ervaring in het onderwijsveld". Jazeker, hij heeft op een basisschool gezeten en hij heeft een middelbare school doorlopen. Hij heeft NOOIT enig blijk gegeven van kennis, we hebben hem NIET kunnen betrappen op enig mededogen en hij fluit iedere keer weer hetzelfde, verdomd eentonige deuntje.

Maar nu gaat hij weer een stukje verder, hij zet het onderwijzend personeel toch nog even extra in de hoek, nog voordat de stakingsdag van 6 maart zelfs nog maar begonnen is.

We weten natuurlijk al wat er geroepen gaat worden: "het maakt toch niks uit", "het staat vast", "het is nou eenmaal afgesproken" en vooral "jullie horen te werken", "de kinderen zijn de dupe" en de laatste nieuwe: "ouders zijn de dupe, want die moeten een dag vrij nemen".

En Ton, het staat er echt: "die is wel een beetje klaar met de protesten uit het onderwijsveld".

Dat de kinderen in het speciaal onderwijs ongelooflijk de pineut zijn door dit beleid, daar wordt aan voorbij gegaan, dat groepen groter worden, het onderwijs georganiseerd moet worden zonder zorgstructuren, dat we terug moeten naar de jaren '70, dat de veiligheid van veel leerlingen en personeelsleden in het gedrang komt, dat er een volledige kaalslag aankomt, dat maakt ze niet uit.

Je wilt het niet, maar je doet het toch. Het is net zo iets als de tandarts, lees het interview met Ton met de bon ton in de Volkskrant. Gordels vast, gaaaaaan met die banaan. LEES HET ARTIKEL HIER

IK GA OOK STAKEN

Uw verbijsterde baas staakt op 6 maart. Het is de eerste keer in mijn werkzame leven dat ik dit middel gebruik. Ik staak omdat ik zie dat ons onderwijs door dit beleid met deze volstrekt onmogelijke bezuinigingen van 300 miljoen naar de filistijnen wordt geholpen.

DAAR BEN IK KLAAR MEE,

IK STAAK OP 6 MAART