vrijdag 11 februari 2011

Mark Rutte brabbelt door

En toch zijn er van die momenten dat je hart opengaat, dat je blij bent en trots, dat je je even niet schaamt en dat je tevreden bent dat je gelijk krijgt.

Onze premier, de premier van alle nederlanders, gedoogd door blonde Geert, de partner van broeder Maxime, hij zegt zelf, echt waar, dat HET NIET WAAR KAN ZIJN dat er 42000 leerlingen bij zijn gekomen in het speciaal eeh onderwijs. Het zijn er dan ook in het echt maar 14000!!!

Ook onderstaand fragment komt uit een debat met de SP, en echt, hij zegt het. jippiejajee!!

Mark Rutte BRABBELT

Mark Rutte wordt alom bewierookt voor de manier waarop hij invulling geeft aan de functie van minister-president.
Wij van wijzijnverbijsterd hebben daar ook grote, grote bewondering en waardering voor.

Echter.... als onze premier praat over dingen waar hij geen verstand van heeft dan gaat hij brabbelen en stotteren. Hieronder het antwoord dat hij geeft aan Emile Roemer op een vraag over passend onderwijs. Speel het af en huiver....


De letterlijke transcriptie van dit staaltje politiek gebrabbel:

"Eh eh eh passend eh...onderwijs eh heeft u gelijk daar zijn de kosten enorm opgelopen. Dat komt niet alleen door de persoonsgebonden budgetten.. want je de PGB's want je ziet tegelijkertijd dat het aantal kinderen op speciale scholen is gegroeid van 54000 eh naar 68000, in totaal zijn er 42000 meer leerlingen met een indicatie voor speciaal eh eh onderwijs of rugzak bijgekomen".

De redactie van wijzijnverbijsterd stelt: DIT GAAT HELEMAAL NERGENS OVER!
De premier weet werkelijk NIET waar hij het over heeft. Hij staat te eliassen van hier tot Tokio en dan nog door naar Shanghai.

De feiten:
  • PGB heeft NIETS met de onderwijsbegroting te maken!!
  • Groei van 54000 naar 68000, dat zijn de in het speciaal onderwijs geplaatste leerlingen. Dat zijn dus 14000 indicaties meer.
    WAAR KOMEN DIE 42000 DAN VANDAAN?
    Die staan op het briefje eh eh van eh premier eh Rutte.Dat getal is ergens nergens op gebaseerd. Indicaties en rugzakjes zijn volgens ons van wijzijnverbijsterd indicaties en rugzakjes, en geen luchtballonnetjes en boterhamzakjes.

Geachte Minister-president, wilt u zich goed laten informeren voordat u ONZIN verkoopt!

De groeten van ons, u weet wel, wijzijnverbijsterd

BREAKING NEWS, SCHOKKENDE CIJFERS


In alle interviews horen we van de minister, van Ton Elias en van K4 Ferrier dat er sprake is van 20 of zelfs 30% zorgleerlingen in het onderwijs.
Wij van wijzijnverbijsterd twijfelen aan deze cijfers. Het kan simpelweg niet dat er in een regio als Rotterdam of Amsterdam maar zo weinig leerlingen zijn die extra zorg nodig hebben.

Een enquete die we hebben uitgezet geeft een SCHOKKEND resultaat te zien, en de cijfers zijn VERBIJSTEREND. We hopen dan ook dat deze realistische cijfers gebruikt zullen worden in de discussie rond passend onderwijs.

Uit de enquete blijkt dat het percentage zorgleerlingen vele malen groter is dan door de minister voorgespiegeld.

De resultaten zijn afkomstig uit een onderzoek onder 117 basisscholen, 187 scholen voor speciaal onderwijs en 134 scholen voor VO.

En wat vindt de politiek? (deel 1: SP)

Wij van wijzijnverbijsterd willen graag weten wat de verschillende partijen denken over passend onderwijs. Er komen namelijk verkiezingen aan, en uw keuze kan wel eens van doorslaggevende betekenis zijn.

De SP was op de manifestatie in Nieuwegein aanwezig in de persoon van Emile Roemer.

Het standpunt van de SP over Passend Onderwijs:
"Het plan voor het zogenaamde "passend onderwijs" leidt tot bezuinigingen in het speciaal onderwijs en tot slechter onderwijs in de klas. 'Passend onderwijs' is een misleidend begrip en komt in werkelijkheid neer op knellend onderwijs. Meer leerlingen zullen vanuit het speciaal onderwijs naar reguliere scholen moeten, terwijl die scholen daar helemaal niet klaar voor zijn. Daar bovenop heeft het kabinet Rutte een bezuiniging van 300 miljoen op deze leerlingen gepland. Dat leidt tot slechter onderwijs voor alle leerlingen. De SP vindt dat leerlingen onderwijs moeten volgen dat bij hen past. Soms kunnen leerlingen met een stoornis of een handicap naar het regulier onderwijs. Wanneer dat niet kan moet er voldoende plek zijn in het speciaal onderwijs. Daarom moet het zogenaamde 'passend onderwijs' van tafel."

Over argumenten gesproken

Op zijn website staat HIER de bijdrage die onze goedlachse en populaire volksvertegenwoordiger TON ELIAS tijdens de manifestatie in Nieuwegein heeft uitgesproken. Omdat hij een open doekje kreeg heb ik hem niet verstaan.
Daarin had hij het over en door het applaus heen steeds over argumenten. Er staat veel in zijn bijdrage waar iets over te zeggen valt.

"Voor de VVD, voor mij staat al helemaal buiten kijf dat een belangrijk deel van de bezuinigingen op het passend onderwijs van 300 miljoen te vinden valt door rigoureus te snijden in de bureaucratische rompslomp. Ik krijg van ouders veel teveel kastje-naar-de-muurverhalen over langs elkaar heen werkende adviseurs en over beroerde organisatie."

OOOo ik snap het opeens; de mensen in de klas die naar huis worden gestuurd zijn onderdeel van de bureaucratie.
Tja, ze moeten wel handelingsplannen maken, en handtekeningen verzamelen, en lessen voorbereiden, en materialen maken, en pictogrammen plastificeren, en oudergesprekken houden, en overdag kinderen begeleiden, en dan verplicht nascholen, en op studiedag, en naar een congres, en dan een ouderavond houden, en de volgende dag voorbereiden, en een leerlingbespreking doen, en de week erna een groepsbespreking, en met de kinderen naar de gym, na school gauw naar de teamvergadering en de vergadering van het REC, en dan even pauze (schandalig, wel 10 minuten) en zo nog even door.

Dát is natuurlijk ALLEMAAL BUREAUCRATIE, dat heb ik fout begrepen. Als je één steek laat vallen ben je een zwakke school en word je binnen een jaar opgedoekt.

Ouders

Laten we de ouders van onze leerlingen niet vergeten. We hebben heel veel enorm loyale ouders die blij zijn dat hun kind bij ons op school onderwijs ontvangt. Veel van deze ouders zijn nog niet zo bezig met bezuinigingen, maar er zijn er bij die zeer betrokken zijn en er alles aan willen doen om deze bezuinigingen te voorkomen.

Het blijkt iedere keer weer dat de politiek extreem gevoelig is voor de "ouderlobby". Als ze in de tweede kamer worden benaderd door onderwijspersoneel wordt er niet snel gereageerd. Als ouders zich roeren gebeurt er altijd wat.

Daarom een oproep aan alle ouders: LAAT U HOREN!!!

Mail naar de tweede kamer, twitter, schrijf brieven, laat weten dat u de bezuinigingen schandalig vindt. Nodig pers uit, nodig politici uit.

We moeten samen optrekken, dan kunnen we misschien er nog wat aan doen.

Quizzzzje


Wij van wijzijnverbijsterd krijgen veel reacties op de kleine late night quiz die we af en toe opnemen. Het gaat daarbij vooral om de snapshots (als je het snapt) van ministers uit het kabinet.

Hier hebben we er weer één.

Zeg het maar, wie is dit dan?

1. Ivo Opjager
2. Jan Kees de Stelt
3. Ivo Steltjager
4. een ander, namelijk........

De reacties zien we graag tegemoet en Mavis: hard lachen en dan antwoorden