woensdag 30 maart 2011

Haar ware gezicht

En eindelijk zien we het ware gezicht van onze minister.

Het is ons nu volstrekt helder waarom ze de afgelopen periode FABELTJES heeft verteld over de bezuinigingen op het speciaal onderwijs.
Nu begrijpen we waarom ze loopt te goochelen met cijfers en vooral, waarom ze de afgelopen periode op de Antillen is geweest.

Snapt u waarom er nog steeds GEEN ANTWOORDEN zijn op de vragen van SP-lid Manja Smits? Het is normaal dat een minister binnen een paar dagen antwoordt. Niet deze minister.
Deze minister heeft het te druk met Mevrouw Ooievaar en Truus de Mier. Ze heeft het te druk want ze zit weer nieuwe fabeltjes te verzinnen, waarschijnlijk om op het CDA-congres een KUL-verhaal op te kunnen hangen met cijfers die niet kloppen, bagatelliserend over de gevolgen en roepend dat het "allemaal wel meevalt" en dat er sprake is van "verkeerde beeldvorming".

Geef onze kinderen een gezicht (2 april)

"Geef onze kinderen een gezicht! We laten zien om wie het gaat: ouders en kinderen! Op 2 april vindt in Den Haag het CDA congres plaats. Daar gaan CDA-leden onder andere praten over de bezuinigingen op het passend onderwijs.

KOM op 2 APRIL naar DEN HAAG!

Wij willen ze laten zien over wie het gaat! Wij, bezorgde ouders, willen in een STIL protest laten zien over welke leerlingen dit gaat. Wij geven de cijfers een gezicht!
Het gaat niet om getallen maar om kinderen: het gaat om Sam, Daan, Karin, Eva, Yusuf, Tamara en al die andere kinderen die ook goed onderwijs verdienen!"


Zo klinkt (een deel van) de oproep van een groep van verontruste ouders, die iedereen oproepen om zaterdag aanstaande naar het begin van het CDA-congres te komen.
Een en ander hangt natuurlijk samen met de resolutie waarover op dit congres zal worden gestemd en waar het dagelijks bestuur (naar onze mening puur om partijpolitieke redenen) het "niet aannemen" oordeel heeft gesproken.

Lees hier de gehele oproep

Mark, Mark, Mark

Hoe was het ook alweer bij het debat over de bezuinigingen op het passend onderwijs? 74 leden vroegen de premier, Mark Rutte om naar het debat in de tweede kamer te komen waarbij zijn antwoord was: "daar ben ik niet van, de vakministers kunnen het prima zelf".

Dat is misschien dan wel zo, maar hij is vergeten erbij te zeggen dat hij het onderwerp ook niet belangrijk genoeg vond. Dat is gisterenavond wel weer eens gebleken. Bij het debat over de mislukte Libiëmissie zat hij er wel. De ministers Hillen en Rosenthal zijn hierbij overduidelijk de verantwoordelijke ministers, maar blijkbaar kunnen deze het niet zelf af. Nog gekker, onze Maxime zat er ook nog bij.

Het is duidelijk dat dit kabinet meer belang hecht aan het verantwoorden van een mislukte reddingsactie dan aan het verdriet en de ellende van duizenden ouders en leerlingen die ze in de kou laten staan.