woensdag 30 maart 2011

Mark, Mark, Mark

Hoe was het ook alweer bij het debat over de bezuinigingen op het passend onderwijs? 74 leden vroegen de premier, Mark Rutte om naar het debat in de tweede kamer te komen waarbij zijn antwoord was: "daar ben ik niet van, de vakministers kunnen het prima zelf".

Dat is misschien dan wel zo, maar hij is vergeten erbij te zeggen dat hij het onderwerp ook niet belangrijk genoeg vond. Dat is gisterenavond wel weer eens gebleken. Bij het debat over de mislukte Libiëmissie zat hij er wel. De ministers Hillen en Rosenthal zijn hierbij overduidelijk de verantwoordelijke ministers, maar blijkbaar kunnen deze het niet zelf af. Nog gekker, onze Maxime zat er ook nog bij.

Het is duidelijk dat dit kabinet meer belang hecht aan het verantwoorden van een mislukte reddingsactie dan aan het verdriet en de ellende van duizenden ouders en leerlingen die ze in de kou laten staan.

1 opmerking:

  1. Linda Uitdenbogerd30 maart 2011 om 12:15

    Zouden Hillen en Rosenthal gewoon NOG ONBEKWAMER zijn dan mevrouw ´t Spoor Bijsterveld, dat ze zoveel hulp/steun nodig hebben. Dat kan toch haast niet!

    BeantwoordenVerwijderen