woensdag 2 februari 2011

Wat gaat de politiek met ons doen?


En het antwoord is....... voor 25 euro......

JA MARK!!!! DAT GAAT DE POLITIEK MET ONS DOEN

Eerste commentaren

Hieronder enkele eerste commentaren die inmiddels verschenen zijn op internet.
Helaas dringt de omvang van de enorme gevolgen die de nieuwe plannen hebben voor het speciaal onderwijs en ook het passend onderwijs in het algemeen nog niet tot iedereen door.

CNV Onderwijs ziet zesduizend banen verdwijnen (artikel Trouw)

Bezuinigingen treffen alle leerlingen (PO-Raad)

Bezuinigingspakket speciaal onderwijs: grotere klassen en snijden in ambulante begeleiding (Website Algemene Onderwijsbond)

Bezuinigingen passend onderwijs raken iedereen (CNV Onderwijs)

En Marja van Bijsterveldt, onze minister, blijft lachen ...
Ons is inmiddels voorlopig het lachen vergaan!

Mark jokt?

Sjakie zegt

Dramatische bezuinigingen

Weet u nog? Precies 1 jaar geleden kwam dit neoliberale gedoogkabinet met de plannen rond "passend onderwijs". We hebben binnen een dag het blog "wijzijnverbijsterd" opgezet en Che had onderstaande allereerste bijdrage er op 2 februari op staan.

Lees en huiver, want iedere letter is nog even actueel, ondanks de rookgordijnen en prietpraat van kabinet en regeringspartijen.

Dramatische bezuinigingen

Op maandag 31 januari zijn de plannen voor het speciaal onderwijs door het CDA/VVD-kabinet Rutte bekend gemaakt.
De plannen zijn ronduit dramatisch voor onze school en het speciaal onderwijs in het algemeen.
Alle beoogde bezuinigingen komen ten laste van onze leerlingen.
Zo zullen de expertisecentra en steunpunten voor bijvoorbeeld autisme verdwijnen.
Ook zullen er minder leerkrachten en klassenassistenten voor onze klassen komen te staan en worden de klassen vergroot.

Dit betekent dat wij allemaal, hoeveel tandjes wij ook zullen bijzetten, niet meer kunnen toekomen aan wat wij allemaal willen: goed onderwijs voor onze leerlingen, die behoren tot de meest kwetsbare groep in onze maatschappij.

Momenteel is men binnen het onderwijs op vele manieren aan het proberen dit CDA-VVD kabinet van hun onredelijke plannen af te brengen. Het mag immers toch niet zo zijn dat de zwaarste lasten komen te liggen bij de meest zwakke groepen in onze samenleving. Het gaat hier om de toekomst van onze kinderen. Een mooie toekomst die wij alleen vorm kunnen geven door goed onderwijs.

Ook u kunt uw stem laten horen. Momenteel kunt u online een petitie tekenen tegen de voorgestelde bezuinigingen met betrekking tot (passend) onderwijs. Klik op onderstaande link en vertel deze regering dat de huidige plannen geen doorgang mogen vinden. Vraag ook familie, kennissen en zoveel mogelijk anderen deze petitie te ondertekenen. Vraag kortom iedereen die onze leerlingen ondanks hun beperking een goed onderwijsklimaat gunnen waarin zij al hun talenten kunnen en mogen ontplooien!

naar petitie tegen bezuinigingen speciaal onderwijs(petitie is afgerond)


Klik hier voor meer informatie over de rampzalige gevolgen van deze bezuinigingen voor het speciaal onderwijs.

Op 9 februari vindt er in Nieuwegein een grote manifestatie plaats om te protesteren tegen deze bezuinigingen. Iedereen, met name ook ouders, is hier van harte welkom!! Lees hier meer.