woensdag 2 februari 2011

Eerste commentaren

Hieronder enkele eerste commentaren die inmiddels verschenen zijn op internet.
Helaas dringt de omvang van de enorme gevolgen die de nieuwe plannen hebben voor het speciaal onderwijs en ook het passend onderwijs in het algemeen nog niet tot iedereen door.

CNV Onderwijs ziet zesduizend banen verdwijnen (artikel Trouw)

Bezuinigingen treffen alle leerlingen (PO-Raad)

Bezuinigingspakket speciaal onderwijs: grotere klassen en snijden in ambulante begeleiding (Website Algemene Onderwijsbond)

Bezuinigingen passend onderwijs raken iedereen (CNV Onderwijs)

En Marja van Bijsterveldt, onze minister, blijft lachen ...
Ons is inmiddels voorlopig het lachen vergaan!

3 opmerkingen:

  1. Mijn papieren zakdoeken zijn al op!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Citaat:
    Minister van Bijsterveldt heeft op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in een aantal speeddates gesproken met leraren, ouders en andere bezoekers.

    Tijdens de speeddates kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Van digitale leermiddelen, netwerkschool, flexibele schoolvakanties tot en met voorschoolse opvang.

    Daarnaast bezocht de minister tijdens een rondwandeling over de NOT onder andere de stand van het Steunpunt Brede school en de Dyslexiestraat. “Het is inspirerend om zoveel onderwijsprofessionals samen te zien op zoek naar nieuwe manieren om er voor te zorgen dat ons onderwijs nog beter wordt” aldus de minister.

    En wat doe je om je onderwijs nog beter te laten worden ??????? Juist ja, dan stoot je de zwakkeren in de samenleving af....
    Ik denk dat deze bezuinigingen een verknipte manier zijn om te zeggen dat we nog leuker en met nog meer nieuwe leuke manieren onderwijs moeten gaan geven......Uhhhhhhh mevrouw de minister, u heeft geen idee hoe creatief het onderwijspersoneel in het Speciaal onderwijs is !!

    BeantwoordenVerwijderen